24 juni start Zwolse Zwem4daagse

Zwolle – 1 of 2 km zwemmen voor een mooie medaille en elke dag een cadeautje? Vanaf maandag 24 juni a.s. kan in het Openluchtbad Zwolle weer gezwommen worden in het kader van de Zwem4daagse. Een mooie ontspannende persoonlijke uitdaging om over vier dagen verdeeld 1 of 2 km te zwemmen. Per dag wordt er dus 250 (5 baantjes) of 500 meter (10 baantjes) gezwommen in het 50 meterbad door iedereen die dat maar wil, jong en oud, mits minimaal in het bezit van een A-diploma. Elke dag is er voor de deelnemers na het zwemmen een traktatie en na afloop van de vier dagen een mooie medaille als aandenken voor de prestatie.

dsc_1154.jpg

Net als bij de avondwandelvierdaagse kunnen de vier zwemafstanden verdeeld worden over 5 dagen. De rustdag mag men zelf bepalen. Maar voor wie dat wil, mag een 5e keer natuurlijk ook gewoon meezwemmen. Deze zwem4 daagse kan alleen maar worden georganiseerd dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Ieder jaar doet een vaste groep mee met de uitvoering van de zwem4daagse. Er zitten velen bij het bad om toezicht te houden, maar ook het schenken van limonade en het uitdelen van cadeautjes wordt door veel vrijwilligers met plezier gedaan. Dit hoort natuurlijk bij de mooie formule van het openluchtbad, maar bijzonder blijft het… ieder jaar weer.

dsc_1151.jpg 

Elke dag kan er tussen 16.00 en 18.30 uur gestart worden. Inschrijven voor leden van het Openluchtbad en Swoll1894 kan op 22 of 23 juni van 14.00 – 16.00uur in het zwembad. Niet-leden kunnen op 24 of 25 juni inschrijven. Rondom de Zwem4daagse worden nog diverse activiteiten georganiseerd en er is een kleurplaatwedstrijd. Elke dag is er een traktatie voor alle zwemmers. Kortom, een uitje voor het hele gezin.

Natuurlijk promoten we met de zwem4daagse weer veel facetten van sporten in en op het water. Zo zal op dinsdag een duikinstructeur aanwezig zijn. Frank de Jonge gaat in kleine groepjes duikles geven. Op woensdag komt de reddingsbrigade een demonstratie geven. Ook is Swoll 1894 weer van de partij en kunnen kinderen mee doen met een waterpolo en wedstrijdzwem-clinic.

Kom weer allemaal meedoen en samen maken we er een gezellig en sportief evenement van!

Artikel delen:

Reageer