Internationaal Klassiek Duo op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 14 juli zijn op Cultuurschip Thor twee internationale topmusici te gast. ‘DuouD’ bestaande uit violiste Lina Uinskyte (Litouwen) en pianist Mauro Dilema (Italië) spelen werk van Saint-Saens,  Piazzolla  en Kapustin, en daarnaast twee Nederlandse premiëres:  de ´Armenian sonata´ van Rolf Straver (Nederland) en ´Bidimentional points´ van Leonorde Polato (Italië). 

 

Lina Uinskyte is concertsoliste in Brussel en Italië en lid van soms ongewone ensembles en formaties. Ze won prijzen bij diverse internationale concoursen. Mauro Dilema onderscheidde zich internationaal door zijn bijzondere virtuose spel, vol van acrobatiek en technische hoogstandjes. DuouD werd in 2009 door Lina en Mauro opgericht. Het duo won prijzen in vier internationale concoursen en geeft veel concerten op de belangrijkste Itialiaanse podia voor klassieke muziek. Het repertoire van DuouD omvat alle muzikale stijlen, van barok tot de hedendaagse, en experimentele muziek, gericht op de ontdekking van nieuwe componisten en nieuwe muzikale uitingen.

Foundation OBRAS is de initiator van dit concert. OBRAS organiseert residencies voor professionele kunstenaars in Evoramonte, Portugal. Ook organiseert zij master classes, tentoonstellingen en concerten. In Nederland heeft OBRAS een dependence in Renkum. 

 

DuouD speelt op zondag 14 juli om 15.00 uur. Het is een programma met een pauze. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 13,- Kaarten reserveren kan via de website www.cultuurschipthor.nl

 

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Artikel delen:

Reageer