Parkeren i.p.v. nieuwbouw aan Rodetorenplein

Zwolle – De nieuwbouw aan het Rodetorenplein gaat niet door. De overeenkomst tussen ontwikkelaar Van Wijnen en de gemeente Zwolle is ontbonden omdat de ontwikkelaar in deze economische tijd geen exploitant voor het gebouw kon vinden. Het nieuwe bestemmingsplan Binnenstad houdt rekening met een vastgoedontwikkeling op deze locatie, maar staat ook parkeren toe.

 

Het college van burgemeester en wethouders continueert daarom de huidige parkeerfunctie en onderzoekt daarbinnen verschillende mogelijkheden. 1. Handhaven huidige parkeerterrein met 38 plekken. 2. Bewaakte fietsenstalling: het gehele terrein geschikt maken voor het parkeren van de fiets. Dit als alternatief voor de stalling in het Maagjesbolwerk. Hierin worden verschillende mogelijkheden bekeken: haalbaarheid van een betaalde fietsstalling, een semipermanente stalling. 3. Een combinatie auto- en fietsparkeren: een beperkt aantal autoparkeerplaatsen en een fietsenstalling. In deze variant wordt ook naar stop- en shopplaatsen en/of gehandicaptenplaatsen gekeken. 4. Combinatie met toiletvoorziening: de wens bestaat om te onderzoeken of het mogelijk is een toiletvoorziening te combineren met een fietsenstalling en autoparkeerplekken. Dit openbaar toilet is ook toegankelijk voor gehandicapten. Deze vier varianten worden nader onderzocht op haalbaarheid, betaalbaarheid en behoefte.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. ah gelukkig dat gebouw komt er niet meer.

  Vraag mij als buurtbewoner al jaren of hoe ze het gemis van deze plaatsen gingen opvangen. Ik ben voor optie 1.  ⚠️ Meld

 2. 38 parkeerplaatsen, dat is verdomd weinig voor de grote van dat stuk terrein. Ik ben voor open houden, pracht van een evenementen locatie.


  ⚠️ Meld

 3. Ze bedoelen dat stukje tussen belg, las rosas en xanders bazaar ? Wat is er mis met hoe het nu is? Scheelt ook weer kosten enzo.


  ⚠️ Meld

 4. Geweldige locatie voor een fietsenstalling. Rij je zo van de Rodetorenbrug de fietsenstalling in. Kun je meteen een einde maken aan de fietsenchaos op de kop van de Melkmarkt en ingang Mediamarkt
  Ik ben voor combinatie fietsenstalling, autoparkeerplekken voor gehandicapten en openbaar toilet.


  ⚠️ Meld

 5. @Sjaak. Ik ben het helemaal met je eens. Wanneer op het pleintje tussen Xander en De Belgische Keizer alleen een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen komen, sluit dat ook mooi aan bij een autoluwe binnenstad. De auto parkeren kan (ook) op het braakliggende terrein aan de Pannekoekendijk. Je kunt dan immers zo de Rodetorenbrug over lopen (???>:( en je bent op de Melkmarkt. Ik hoop dan wel dat wanneer er een grote fietsenstalling komt er ook gehandhaafd wordt op het parkeren van fietsen.


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Tessa, op 11 juni 2013 om 22:56

  Ze bedoelen dat stukje tussen belg, las rosas en xanders bazaar ? Wat is er mis met hoe het nu is? Scheelt ook weer kosten enzo.

  Mee eens, wat is er mis zoals het nu is? Auto’s moeten ze zo ie zo niet binnen de stadsgrachten toelaten. Laat ze die parkeerplekken maar maken op dat lege stuk bij de rotonde dicht bij de Willem Jan. De plek waar de vrachtauto’s van de markt altijd parkeren. Kun je volgens mij nog meer dan 38 auto’s kwijt.


  ⚠️ Meld

Reageer