Het nieuwe Anker wordt sporthal en wijkcentrum

Zwolle – Voor de nieuwbouw van wijkcentrum Het Anker in Westenholte is het programma van eisen opgesteld. Het nieuwe Anker bestaat uit twee delen: een sporthal en een wijkcentrum. In het programma van eisen staat de wensen van de gebruikers voor beide functies en de eisen voor onder andere duurzaamheid en technische installaties. 

 

anker.jpg 

 

“Het programma van eisen en het schetsontwerp is samen met de gebruikers opgesteld. Ik vind het geweldig dat er zoveel betrokkenheid is bij het nieuwe Anker en dat we naar ieders tevredenheid met dit resultaat verder kunnen”, aldus wethouder Nelleke Vedelaar. Het programma van eisen voor het nieuwe gebouw (circa 2678 m2) is gebaseerd op de opzet van het huidige Anker (2964 m2.) Alle gewenste functies kregen in het ontwerp een plek en op elkaar afgestemd. Daarnaast biedt de opzet van het nieuwe gebouw voor Stichting Wijkcentrum het Anker een goede basis om haar activiteiten uit te breiden.

 

anker_2.jpeg 

Het ontwerp van het gebouw is MoederscheimMoonen Architects. Het is een eerste schets van een duurzaam en groen complex dat dynamisch en landschappelijk oogt. Na vaststelling van het programma van eisen wordt het definitief ontwerp opgesteld. Naar verwachting kan de bouw eind 2013 starten, de opening kan dan in 2014 plaatsvinden.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Dat ziet er strak uit… Was laatst nog weer eens in het huidige wijkcentrum, maar dat is toch wel echt oude meuk hoor. Hoogste tijd voor iets nieuws.


    ⚠️ Meld

Reageer