Drijvend havenmeestergebouw bij Rodetorenplein

Zwolle – In de passantenhaven aan het Rodetorenplein komt een drijvend havenmeestergebouw met sanitaire voorzieningen om een gastvrij onthaal te bieden voor watersporters. Dat is het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad doet. Naar verwachting kan dit gebouw in de zomer van 2014 in gebruik genomen worden.

 

Het drijvende gebouw bestaat uit een ponton met daarop een prefab sanitaire voorziening en kantoorunit, vergelijkbaar met dergelijke voorzieningen op campings. Om de beeldkwaliteit van het gebouw te borgen wordt de schil uitgevoerd in Red Cedar (hout). Hoe het gebouw er exact gaat uitzien, wordt nader uitgewerkt. De voordeel van een drijvende voorziening is de ligging in de haven, waardoor de looptijd kort is. Ook wordt er het gebouw is er mogelijkheid voor zonnecellen en warmwatervoorziening. De passantenhaven staat in verbinding met het Zwarte Water en de IJsselmeer, hierdoor wisselt het waterpeil. De drijvende voorziening kan meebewegen met het water, waardoor dure ingrepen in de toekomst niet nodig zijn.

De Zwolse gehandicaptenraad heeft eerder aan het college verzocht om een gehandicaptentoilet mogelijk te maken. Deze wens past niet in het drijvende havengebouw, vanwege de toegankelijkheid. Daarom onderzoekt het gemeentebestuur de mogelijkheid voor een openbaar toilet dat ook voor gehandicapten toegankelijk is elders in de buurt van het Rodetorenplein/ Maagjesbolwerk. 

 

Met het realiseren van het nieuwe havenmeestergebouw komt er een eind aan de tijdelijke voorziening in portocabins op het Rodetorenplein. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Jammer dat na bijna 10 jaar studie van gemeente Zwolle er nu gekozen is voor een woonark. Een gedeeltelijk verdiept stenen gebouwtje op het Rodetorenplein met een knipoog naar het historisch centrum zou waarde hebben toegevoegd. Ook zou een kleinschalige extra functie mogelijk zijn geweest.    ⚠️ Meld

  2. Het zoveelst exemplaar en weer een “tijdelijke” uitvoering.
    Als het zo uitkomt (vebouwing, bezuiniging of zoiets) is hij zo weer weg. >:(>:(>:(


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.