Meiden presenteren ‘Stadshagen let op!’

Zwolle – Op allerlei plekken in Zwolle nemen bewoners initiatieven om hun eigen straat, buurt of wijk te verbeteren. De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat burgers, bedrijven en instellingen samen aan de gang gaan om hun leefomgeving leefbaarder en aantrekkelijker te maken.  Een mooi voorbeeld zijn twee meiden uit Stadshagen, Lieke (11) en Eline (10), die vinden dat er in hun wijk te hard wordt gereden. Zij komen in actie. Dinsdagmiddag gaven ze na de collegevergadering van B&W een presentatie in het stadhiuis.

11-06-2013_meiden_stadshagen_voor_verkeersveiligheid_02.jpg 

Eind vorig jaar ontving burgemeester Henk Jan Meijer persoonlijk van Lieke en Eline een mail waarin zij schreven dat ze zich zorgen maken over het te hard rijden in hun wijk. De meiden hadden plannen voor acties en hebben de burgemeester gevraagd om hulp. Samen met o.a. de wijkbeheerder hebben de meiden hun plannen verder uitgewerkt. Zo hebben ze een Powerpoint presentatie en een enquêteformulier gemaakt. Deze enquêteformulieren hebben ze op alle basisscholen in Stadshagen uitgedeeld en alle leerlingen gevraagd een formulier in te vullen. Maar dit is nog niet alles! De stoere meiden gaan ook echt actie voeren in de wijk. Hoe ze dat gaan doen is nog een beetje geheim. Ze hebben een leuk filmpje gemaakt waarin al wel een tipje van de sluier wordt opgelicht. De burgemeester en wethouders vinden het een super goed initiatief van de meiden en een mooi voorbeeld voor alle burgers in de stad.

 

11-06-2013_meiden_stadshagen_voor_verkeersveiligheid_01.jpg 

 

11-06-2013_meiden_stadshagen_voor_verkeersveiligheid_03.jpg

 

11-06-2013_meiden_stadshagen_voor_verkeersveiligheid_04.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Meedoen is belangrijk

Het college van burgemeester en wethouders vindt participatie zeer belangrijk. Vanaf woensdag 12 juni is er een website online www.zwolle.nl/meedoen waarop alle initiatieven van burgers, bedrijven en instanties letterlijk en figuurlijk in kaart worden gebracht. Deze kaart en de beschrijvingen van de initiatieven geven een mooi overzicht en kunnen dienen als inspiratie of hulpmiddel voor iedereen die ook in actie wil komen. Ook diverse mogelijkheden om meteen aan de slag te gaan zijn hier terug te vinden zoals eetbare tuinen, adoptie van boomtuintjes en schoonmaakacties. 

 

11-06-2013_meiden_stadshagen_voor_verkeersveiligheid_05.jpg 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Grappig….. 2 meiden die actie willen voeren tegen te hard rijden in de wijk (goed punt!) maar dan in het filmpje komt het ene meisje wel als een idioot over de dijk racen en later Stadshagen binnen knallen met een leuke auto. (goed, ze rijdt ongetwijfeld niet zelf maar de suggestie dat zij rijdt wordt gewekt).

    Wie heeft het script geschreven?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.