Nederlandse volleybal vrouwen winnen van Japan

Zwolle – De Volleybal interland tussen Nederland en Japan is dinsdagavond in het voordeel van Nederland beslist. In het Landstede Sportcentrum in Zwolle werd de uitslag 3-1. De setstanden waren: 25-17, 24-26, 25-22 en 25-22. Voor het duel werd een minuut stilte in acht genomen ter herdenking van het vermoorde stel oud- volleybalinternational Ingrid visser en haar vriend Lodewijk Severein.

ned_-_jap_volleybal-2.jpg

Als onderdeel van de oefencampagne richting de World Grand Prix speelden de Oranje volleybalvrouwen dinsdag een oefeninterland in het Landstede Sportcentrum te Zwolle. Tegenstander in het duel was Japan. De wedstrijd werd gespeeld ter voorbereiding op de World Grand Prix, de hoogste mondiale competitie voor landenteams, waaraan Oranje komende zomer deelneemt. De wedstrijd van deze avond was de eerste uit een reeks van vier duels tegen de Japanse selectie. Op 12 juni meten de teams hun krachten in Arnhem, een dag later strijken de teams neer in Wijchen en het slotduel staat op 14 juni gepland in Apeldoorn. 

 

ned_-_jap_volleybal-7.jpg

 ned_-_jap_volleybal-5.jpg

ned_-_jap_volleybal-18.jpg

 Meer nieuws en foto’s via Lees verder…

ned_-_jap_volleybal-1.jpg 

Met onder andere Francien Huurman en de zusjes Kim en Chaine Staelens in het publiek werd het duel in Zwolle voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor Ingrid Visser en Lodewijk Severein. Als eerbetoon droeg de nationale selectie vanavond rouwbanden. Nederland gaf een extra eerbetoon aan Ingrid en Lodewijk door overtuigend van Japan te winnen. De basis voor de zege werd in de eerste set gelegd. Nederland denderde in de beginfase over Japan heen en had dankzij veel servicedruk en een sterke blokkering al snel een ruime voorsprong te pakken, die niet meer uit handen werd gegeven (25-17).

Bondscoach Gido Vermeulen had zijn speelsters de afgelopen weken voorbereid op een technisch en verdedigend sterk Japan. Hoewel hier in de eerste set weinig van te merken was, toonde de Aziatische ploeg zijn verdedigende kwaliteiten in het tweede bedrijf. Japan kwam met een sterker team voor de dag, waardoor het publiek in het Landstede Topsportcentrum werd vermaakt met enkele lange rally’s. Nederland liep aan het einde weg bij Japan, maar verzuimde de tweede set naar zich toe te trekken. Japan sloeg gretig toe en bracht met 24-26 de spanning volledig terug.

Japan leek vervolgens Oranje stuk te spelen door de meest onmogelijke ballen van de vloer te houden. Een gouden wissel van Vermeulen zorgde voor de ommekeer; Lynn Thijssen serveerde Nederland van een 18-20 achterstand naar een 21-20 voorsprong. Robin de Kruijf maakte vervolgens de set uit in Nederlands voordeel met een een prachtig blok, één van de 22 succesvolle blokpunten voor Oranje. Nederland behield het initiatief en wist de voorsprong tot het einde van de set af te houden. Celeste Plak sloot het duel in stijl af met het Nederlandse wapen van vanavond: een kill block.
Bron: volleybal.nl  
 
ned_-_jap_volleybal-3.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-4.jpg 
 
  ned_-_jap_volleybal-6.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-8.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-23.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-10.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-11.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-12.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-13.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-14.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-15.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-16.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-17.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-18.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-21.jpg
 
ned_-_jap_volleybal-20.jpg 
 
ned_-_jap_volleybal-22.jpg 
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Die Celeste Plak, de donkere dame hier een paar keer mooi in beeld gebracht, is met haar 17 jaren al een kanjer hoor. Komt uit Jong Oranje maar draait mee met de besten. Toppertje, let maar op!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.