Politie zoekt getuigen van straatroof

Zwolle – In de nacht van zondag 9 op maandag 10 juni omstreeks 00:30 uur vond er een straatroof plaats aan de Prinses Irenestraat in de Veeralleebuurt.

Een jongen uit Zwolle moest daarbij onder bedreiging zijn mobiele telefoon afgeven. Vervolgens is de dader er per fiets vandoor gegaan, mogelijk in de richting van het centrum van Zwolle. De dader betrof een jongen van vermoedelijk buitenlandse afkomst gekleed in donkere kleding. Hij reed op een fiets. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u iets gezien of beschikt u over informatie die tot de dader kan leiden? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Zo iemand moeten ze in het ziekenhuis zoeken. Hij komt toch vanzelf iemand tegen die zijn telefoon niet afgeeft en hem, geheel terecht, direct op z’n vreter poeiert? Of wat het onder bedreiging van…?


  ⚠️ Meld

 2. Plantje, in principe is een gemakkelijk slachtoffer de verkeerde. Aangezien straatroof al in den beginne verkeerd is. Maar je bedoelt vast iemand die hem een kledder op zijn knar geeft:P


  ⚠️ Meld

 3. Dat is precies wat ik bedoel Mul!

  Hoewel we in Nederland in een democratie leven en daar met zijn allen een bepaalde “strafmaat” hebben afgesproken deel ik de mening dat de straffen te laag zijn en vrees ik dat dergelijke straatrovers het alleen afleren als ze eens een goed pak op hun donder krijgen!


  ⚠️ Meld

 4. “op z’n vreter poeiert”
  “een kledder op zijn knar geeft”
  “een goed pak op hun donder”
  zou ik nog aan willen toevoegen:
  “fiks op de kneiter petsen”


  ⚠️ Meld

 5. “Een heiter voor z’n treiterik” hoorde ik vroeger vaak.

  Maar nee Plantje, ik denk niet dat de straffen te laag zijn. Hogere straffen schijnen de criminaliteitscijfers niet naar beneden te brengen. Nederland zit trouwens al aan de hoge kant daarmee in vergelijking met omringende landen. Wel de pakkans. De pakkans is te laag. Die moet omhoog.


  ⚠️ Meld

 6. Leg dat maar eens uit aan de mensen in Venray die binnenkort ineens Benno L (de smerige zwemleraar) vrolijk op zoek naar nieuwe slachtoffers door de straten zien wandelen!

  De pakkans moet inderdaad zondermeer óók verhoogd worden! Daar zijn we het over eens!


  ⚠️ Meld

 7. “Een schandpaal is ideaal” desnoods in een hok met ramen zodat er geen lichamelijk ongemak uit volgt…
  Kan mooi in plaats van de engel op de Melkmarkt omdat die toch bijna omvalt.


  ⚠️ Meld

 8. Over strenger straffen gesproken.
  Lees ik net:

  …Het strafrecht is een bar slechte manier om criminaliteit te voorkomen…

  link[/url]
  Zet je wel aan het denken waarom we dan het strafrecht hebben. Welk doel moet het eigenlijk dienen. Vergelding of de dader weer op het goeie pad brengen?


  ⚠️ Meld

 9. @Plantje Ik ben het met je eens dat de (familie van de) slachtoffers van Benno daar moeite mee zullen hebben. Het was absoluut misselijkmakend. Maar om nu al te stellen dat hij weer slachtoffers zou gaan maken vind ik wat voorbarig. Er zijn wel degelijk mensen die leren van hun straf en op het rechte pad blijven.


  ⚠️ Meld

 10. Goh vandaag nog uitspraak van een rechter die 2 jaar hoger was als de eis Tsja het is maar net welke bril je opzet

  @Diana ik ben het helemaal met je eens ook al zal het maar een kleine groep wezen, we mogen mensen na hun straf niet blijven straffen  ⚠️ Meld

 11. Plantje, al ben ik geen fan van alleen zwaar straffen, zwaarder straffen is denk ik wel obderdeel van het terugdringen van criminaliteit inderdaad.


  ⚠️ Meld

 12. Bericht door D erk, op 14 juni 2013 om 17:15
  Goh vandaag nog uitspraak van een rechter die 2 jaar hoger was als de eis Tsja het is maar net welke bril je opzet

  Is die D rk ook weer vrij in zijn doen en laten, of zitten hier nog haken en ogen aan. :D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 13. Maar dat lees je natuurlijk niet in de Stentor/sensator en jullie hebben die berichtgeving gevolgd en als waarheid aangenomen. Zegt genoeg…..


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door Mul, op 14 juni 2013 om 18:18
  Plantje, al ben ik geen fan van alleen zwaar straffen, zwaarder straffen is denk ik wel obderdeel van het terugdringen van criminaliteit inderdaad.

  In Amerika hebben ze de doodstraf, daar is de criminaliteit veel hoger dan hier. Helpt niet echt dus, zwaarder straffen.


  ⚠️ Meld

 15. Mike70, de doodstraf vind ik belachelijk. In amerika wordt naast de doodstraf inderdaad ook zwaarder gestrafd. Te zwaar wat mij betreft, maar in nederland kennen we wel het andere uiterste. Hoe dan ook, straf moet ook gepaard gaan met nieuwe, meer wenselijke, mogelijkheden. In amerika wordt daar amper op ingezet, in nederland meer. Daarnaast is de hele maatschappij in amerika anders ingericht als hier. Het is dus moeilijk te bepalen wat nu precies zorgt voor de hogere criminaliteit en is zelfs denk ik onmogelijk. Het zijn denk ik alle factoren bij elkaar.
  Als ik denk aan een echte oplossing voor criminaliteit, dan moeten we en masse de knop omzetten in ons denken en van daaruit een nieuwe maatschappijlaten ontstaan. Zolang we daar nog niet aan toe zijn, denk ik dat wat zwaarder straffen, in combinatie met het creeren van betere mogelijkheden op korte termijn soelaas kan bieden.


  ⚠️ Meld

 16. Als ik denk aan een echte oplossing voor criminaliteit, dan moeten we en masse de knop omzetten in ons denken en van daaruit een nieuwe maatschappijlaten ontstaan

  Ben ik met je eens.


  ⚠️ Meld

Reageer