Ambelt bezoekt SP-raadslid in parlement

Zwolle – op donderdag 13 juni bezoekt een groep van 30 kinderen van de speciale onderwijsinstelling De Ambelt het SP-raadslid Tjitske Siderius in de Tweede Kamer. Siderius was in januari dit jaar op werkbezoek op de Ambelt en heeft daarop de kinderen uitgenodigd voor een tegenbezoek.

Siderius bezocht in januari de Ambelt om onder andere te praten over de gevolgen van de participatiewet en de invoering van het passend onderwijs. Zij was hierbij zeer onder de indruk van de inzet van het personeel en de nieuwsgierigheid van de kinderen. Siderius: ‘Door mijn bezoek aan de Ambelt heb ik veel geleerd. Het is dan niet meer dan eerlijk om een tegenbezoek te organiseren dat net zo leuk is en waar de kinderen misschien ook iets van opsteken over de Tweede Kamer.’


Siderius werkt in het dagelijks leven naast haar raadslidmaatschap als fractiemedewerker Sociale Zaken in de Tweede Kamer. Op het programma voor de kinderen van de Ambelt staan onder andere een rondleiding door het gebouw en een ontmoeting met een Kamerlid van de SP.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. 2e Kamer…??? Mocht ze willen! O nee, dát WIL Zwolle!! EXIT!!!

    Als ze zich ECHT in de belevingswereld van kinderen interesseert (zou interesseren), dan is een bezoek aan de raadszaal al een heel grote stap. Hou het lekker bij de wereld van de kinderen, en niet alleen maar bij je zelluf. Hou het dus lekker bij Zwolle!!! Maar dat gaat vast niet lukken…


    ⚠️ Meld

  2. Oepzz, wat denk je dat de kinderen het meeste onthouden? Bezoekje aan de tweede kamer wat vaker in het nieuws is of de raadszaal in Zwolle?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.