Fris Mode Café voor frisse zomergarderobe

Zwolle – Zin in de zomer? Met een zomerse garderobe erbij? Doe het eens duurzaam. Het Fris Mode Café in Zwolle geeft alle informatie en inspiratie om de zomervakantie in sustainable style te starten. Kom op donderdagavond 4 juli naar Samen in Zwolle en geniet van verhalen, video’s, een groene catwalk en een kledingruilfeest.

Met de zomer(vakantie) in aantocht, krijgen we zin in een garderobe-impuls. En na de fabrieksramp in Bangladesh, waarbij meer dan 1100 textielarbeiders omkwamen, is het de perfecte tijd om daarbij aan people & planet te denken. Met het Zwolse Fris Mode Café op 4 juli hebben ecofashionista’s-in-de-dop alles in handen om de zomer te beginnen met een modieuze, groene en eerlijke kledingkast.

Trendanalist Lynsey Dubbeld, auteur van het boek ‘Mode voor morgen’, vertelt in Samen Zwolle over het wat en hoe van verantwoorde mode. Map Renes, initiatiefnemer van FRISGROEN, brengt het verhaal over groene en eerlijke kleding in beeld. In video’s, via foto’s en natuurlijk op de catwalk.

Daarnaast kunnen de aanwezigen ter plekke hun kledingkast verduurzamen door hun mooiste miskopen en afdankertjes te ruilen voor nieuwe tweedehandsjes. Das Nouveau Vod, organisator van kledingruilparty, zorgt ervoor dat swappers met een passende outfit naar huis gaan.

Frisgroen FRISGROEN heeft tot doel om Zwollenaren te enthousiasmeren om milieubewuste keuzes te maken. Map Renes organiseert feesten, duurzame cafés, guerilla-acties en andere evenementen die een impuls geven aan een ecologische leefstijl en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tot haar klanten behoren gemeenten, musea en ngo’s zoals StoereVrouwen. Haar groene catwalks bieden – met feiten & mode-acts – informatie en inspiratie over een groene garderobe.

Groenkapje is het stijlicoon van FRISGROEN. Zo is er een Groenkapje team, die meewerken aan de modeshows en andere FRISGROEN activiteiten.
Fris Mode Café donderdag 4 juli 2013, van 19.30 tot 23.00 uur
Samen Zwolle, Nieuwe Markt 1A, 8011 PE Zwolle, 038-4216033
entree: gratis, consumpties op eigen kosten

Artikel delen: