Koningspaar bezoekt provinciehuis in Zwolle

Zwolle – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken woensdagmiddag 19 juni de provincie Overijssel. Na een bezoek aan ’s Heerenbroek komt het Koningspaar naar de hoofdstad Zwolle. Afsluitend gaat het paar naar Goor. Het bezoek maakt deel deel uit van een reeks van twaalf bezoeken die de Koning en Koningin na de troonswisseling op 30 april 2013 aan alle provincies in Nederland brengen. Er staan twee provincies per dag op het programma. Flevoland wordt die woensdagmorgen bezocht.

 

De begroeting in Zwolle vindt plaats bij het provinciehuis door de burgemeester van de gemeente Zwolle, drs. H.J. Meijer. Daar zal eerst een korte ontmoeting van de Koning en Koningin met het college van Gedeputeerde Staten en de vice-voorzitter van Provinciale Staten zijn. Aansluitend wonen de Koning en Koningin de opening bij van een tentoonstelling over de Kroonappels van het Oranje Fonds in het Bestuurscentrum van het provinciehuis. Ook ontmoeten zij een aantal vertegenwoordigers van genomineerde projecten voor de Kroonappels. Daarna zullen ze in Park de Wezenlanden (achter het provinciehuis) het publiek en genodigden ontmoeten. Dit allemaal onder feestelijke muzikale begeleiding van Muppet Stuff, het Britten Jeugd Strijkorkest, de Pioniers en de Koning Willem-Alexander School uit Staphorst.

 

Burgemeester Meijer geeft in zijn functie van voorzitter van de regio IJsselland een korte inleiding op de IJssellandgemeenten. Tevens is er een korte ontmoeting met de betrokken burgemeesters en aan aantal inwoners. Het bezoek aan Zwolle wordt afgesloten met een optreden van de Pioniers uit Nijverdal, winnaar van de popprijs Overijssel 2013.

 

Uitgangspunt van de bezoeken is dat vele mensen de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin in hun provincie te zien en te ontmoeten. Beide provinciebezoeken worden aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Daar ontmoeten de Koning en Koningin in totaal 100 mensen die een bijzondere betekenis hebben voor beide provincies, zoals sporters, musici, vrijwilligers, ondernemers en onderzoekers. De Commissaris van de Koning in de provincie begeleidt de Koning en Koningin. Gastheer is de burgemeester van de gemeente die wordt bezocht.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. “Uitgangspunt van de bezoeken is dat vele mensen de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin in hun provincie te zien en te ontmoeten…..”

  Ze komen dus niet in de binnenstad. Hoe moet ik dan met ze kennis maken en ze uberhaupt gaan zien?? Alleen voor de hoge heren dus! Waardelooos weer dit >:(


  ⚠️ Meld

 2. Ik kan het niet zo goed rijmen, dat zo vele mensen de gelegenheid krijgen hen te zien, maar dat er maar 100 worden uitgenodigd.
  Jammer dat bijna alles achter gesloten deuren plaatsvindt, in Zwolle.  ⚠️ Meld

 3. Lijkt er inderdaad op dat het enige moment hier in Zwolle, dat je ze kunt zien, het moment is dat ze het provinciehuis in en uit gaan.:(


  ⚠️ Meld

 4. Sto wij prachtig op de veur kante van het boek “Groeten uut Zwolle”
  En dan kunnen wie zelf het konings paar nauwlijks zien.
  Gemiste kans Zwolle.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.