Zwolle Gezonde Stad viert feest!

Zwolle – Vrijdag 21 juni a.s. is het van 14.00 tot 17.00 uur feest in Park Hogenkamp voor bewoners van Holtenbroek en Diezerpoort te Zwolle. In deze wijken is door veel organisaties samen met de bewoners enkele jaren hard gewerkt aan het stimuleren van een gezonde leefstijl van jongeren. En met effect. Zo is bijvoorbeeld het overgewicht onder kinderen gedaald. Dit blijkt uit het onderzoek ChecKid waarvan de resultaten om 14.00 uur worden gepresenteerd door Windesheim. Dit is reden tot feest. De feestmiddag staat bol van activiteiten en informatie op het gebied van beweging en spannende gezonde voeding voor bewoners van jong tot oud. Alle bewoners van Holtenbroek en Diezerpoort zijn van harte welkom!

zwolle_gezonde_stad.jpg 

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen met een strippenkaart meedoen aan allerlei activiteiten op het gebied van sport en gezonde voeding. Deze worden georganiseerd door SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland. Als de kinderen vier of meer activiteiten hebben gedaan, krijgen ze een certificaat en een leuk aandenken.

Ze kunnen kiezen voor atletiek, voetbal/pannakooi, tennis, het Ren je rot-spel, flagfootball en golf. Voor wie het aandurft, is er een echte digitale voetbalmuur voor het oefenen van penalties! Kom vooral even kijken en probeer hem uit. Bovendien is er van alles te beleven voor jongere kinderen: een springkussen, schminken, een sport- en spelveld en knutselactiviteiten. Bewoners van Holtenbroek en Diezerpoort kunnen onder genot van gezonde drankjes en snacks deelnemen aan de workshop gezonde traktaties maken of kennismaken met de mini moestuinbak. De Groene Welle en natuur- en landschapsorganisaties laten die middag zien hoe de omgeving bij kan dragen aan onze gezondheid. 

Iedereen die geïnteresseerd is hoe de gezondheid van Zwolse jongeren er op dit moment voor staat, kan tussen 14.00 en 15.00 uur de bijeenkomst in het Zwols Kegelhuis bijwonen, Van Wevelinkhoven-straat 103 (Park Hogenkamp). Windesheim presenteert daar mede namens VU en GGD IJsselland de resultaten van het leefstijlonderzoek ChecKid en overhandigt deze aan wethouder Dannenberg.

Zwolle Gezonde Stad is de Zwolse beweging waarbij iedereen in de stad of wijk zich inzet om gezond eten en voldoende bewegen voor kinderen en jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Zwolle Gezonde Stad werkt daarbij volgens de landelijke JOGG aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht). Zwolle Gezonde Stad is een succesvol initiatief dankzij een effectieve bundeling van krachten. Belangrijke samenwerkingspartners hierbij zijn onder meer de gemeente Zwolle, Windesheim, GGD IJsselland en JOGG Nederland en negen vooraanstaande Zwolse bedrijven.

Artikel delen: