CCC zet zich in voor kinderen in Ethiopië

Zwolle – Afgelopen dinsdag overhandigden leerlingen van het CCC ruim €1400,- aan Respo International. De leerlingen hadden zich het afgelopen jaar als wereldburgers ingezet om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap in Ethiopië.

aanbieden_cheques_respo.jpg 

De CCC-leerlingen deden dit project in het kader van het vak InterHealth. De focus van dit vak ligt op de interesse van de leerlingen voor (internationale) gezondheidszorg. Het opgehaalde bedrag werd geschonken aan Respo International omdat deze stichting zich inzet om jongeren met een handicap in Ethiopië te laten bewegen door middel van sport- en beweegprojecten.

Gedurende het jaar hebben de leerlingen verschillende acties opgezet binnen de school. Van koekjesverkoop tijdens een ouderavond en warme chocomelkverkoop tijdens de koude wintermaanden tot aan de verkoop van vogelhuisjes op de kerstmarkt in Dalfsen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooi geldbedrag.

De wereldburgeracties op het CCC waren een groot succes en brachten ruim €1400,- op. Dit geld wordt besteed aan de sport- en beweegprojecten in Ethiopië. Zo wordt het geld ingezet als vergoeding van een voetbaltrainer voor één jaar, een jaar transport van het krukkenteam en voetbalschoenen voor de spelers van het lokale voetbalteam.

Artikel delen: