PEC Zwolle start thuis tegen Feyenoord

Zwolle – De KNVB heeft het conceptprogramma  voor het Eredivisie-seizoen 2013/14 bekendgemaakt. Landskampioen Ajax zal de nieuwe jaargang op vrijdag 2 augustus in gang schieten. PEC Zwolle ontvangt zondag 4 augustus Feyenoord. De eerste IJsselderby is zondag 8 december in Deventer. zondag 16 maart is de return in Zwolle. PEC Zwolle eindigt het seizoen zaterdag 3 mei uit bij FC Twente.

De Amsterdammers ontvangen in het eerste speelweekend Roda JC bij het begin van de jacht op de vierde opeenvolgende titel. PSV start met een uitduel bij ADO Den Haag, terwijl Vitesse begint met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. SC Cambuur treft bij de rentree op het hoogste niveau NAC Breda en de andere promovendus, Go Ahead Eagles, reist af naar Utrecht. De eerste Klassieker is al snel in het nieuwe seizoen. Op 18 augustus zal in de Amsterdam Arena het duel tussen Ajax en Feyenoord plaatshebben. Overigens werken Ajax en AZ nog voor het eerste duel de traditionele strijd om de Johan Cruijff Schaal af. Dat duel is op 27 juli.

Het tot het betaald voetbal toetredende Achilles ’29 begint aan het nieuwe avontuur op bezoek bij FC Emmen. Jong PSV begint bij Sparta, Jong Ajax in eigen huis tegen Telstar en Jong FC Twente op eigen veld tegen FC Oss. De winterstop is komend seizoen tussen 23 december en 16 januari.

De laatste speelronde is vanwege het WK van volgend jaar vroeg. Zoals Voetbal International bovendien al aankondigde is de 34ste speeldag op zaterdagavond. Op 2 mei besluit Ajax thuis tegen NEC, Feyenoord speelt dan uit tegen AZ, PSV thuis tegen NAC en Vitesse uit bij FC Utrecht.

Ook komend seizoen heeft de KNVB-bekerfinale weer plaats vóór de laatste speelronde. Op 20 april zal bekend worden wie de opvolger wordt van regerend bekerhouder AZ.

Op 18 juni wordt het definitieve programma bekend. Eerst moet de KNVB het concept nog bespreken met gemeenten en clubs. De winterstop staat gepland tussen 23 december en 16 januari.

Bron vi.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “PEC Zwolle start thuis tegen Feyenoord”

  1. Dat wordt weer smullen! Toch opmerking voor KNVB en PEC Zwolle:
    het is het weekend van de verhuizing van de Isala. Misschien niet zo handig om een thuiswedstrijd op zondag te plannen.

  2. Met 12.500 duizend man en vrouw er achter gaan we die kakkerlakjes met 0 puntjes naar huis sturen…..

    Doe es normaal kleuter.

  3. @dick,

    Je mag nog een keer langs komen, als bij GAE een kikkergroen mars-
    mannetje voor die groep gaat staan .

    Liever niet alle transfers van omliggende ere-divisie clubs, graag !

Reacties zijn gesloten.