Spoolderfeest van start gegaan

Zwolle – Woendag in het Spoolderfeest van start gegaan met een viswedstrijd en een revue. Het feest staat dit jaar in het teken van 100 jaar Spoolde. De komende dagen zullen er nog tal van activiteiten plaatsvinden in de Zwolse wijk.

spoolderfeest_6.jpg

Foto’s: Henk Tuinman. bbc2.nl

Woensdagavond werd de revue ‘Over de 100 jaren’ opgebvoerd. Dit werd in tien episodes uitgebeeld. Centrale figuur is een ‘Jort Kelder’ met het thema hoe heurt het. Per 10 jaar wordt de geschiedenis doorgenomen, te beginnen bij de oprichtingsvergadering OV. Een paartje is aan het mijmeren bij het Katerveer, waar een brug is/wordt gebouwd. Prins Bernhard komt dan op bezoek in de Frisiastate.

spoolderfeest_2.jpg 

spoolderfeest_5.jpg

spoolderfeest_7.jpg 

Daarna een afscheidsspeech, uitgesproken bij afscheid bestuurslid OV, en de jeugd in Spoolde begin jaren 60. Vervolgens drie oudjes op bank die terugblikken en vooruitkijken, disco Spoolde, met oa. lied op melodie Zuiderzeebalade, die meisjes / nu vrouwen die terugblikken op de sponsorloop voor de speeltuin, die inmiddels weer verdwenen is. Als afsluiter de minister president die naar Spoolde komt op uitnodiging van z’n vriend Jort. Immers Spoolde is het voorbeeld. Een aantal jaren terug wisselde het bestuur van voorzitter, daarna durfden er meer, de paus, de koningin enz. Ook econimisch goed, volop gebouwd enz. Een vurige speech waarin Spoolde als voorbeeld voor de wereld werd gesteld. Na afloop van dde revue was er een verloting. Al me tal een geslaagd begin van nog een aantal dagen feest in Spoolde.

spoolderfeest_3.jpg

spoolderfeest_4.jpg 

spoolderfeest_1.jpg 

Artikel delen:

Reageer