Hoogste punt nieuwbouw Vogelbuurt

Zwolle – Donderdagmiddag is bij de nieuwbouw van de Vogelbuurt in de wijk Kamperpoort het hoogste punt gevierd. Wethouder Nelleke Vedelaar was bij die viering. De bijeenkomst werd door veel enthousiaste nieuwe bewoners bezocht. Zij hadden tevens de mogelijkheid om enkele woningen te bezichtigen.

13-06-2013_hoogste_punt_vogelbuurt-n_vedelaar_01.jpg

De variatie tussen de verschillende kleuren in steen en voeg goed zichtbaar. De rode baksteen die gekozen is, maakt het straatbeeld warm en levendig. Ook past het bij het centrum stedelijke karakter van de wijk. Bij oplevering hebben de woningen energielabel A+. Er worden vier verschillende typen woningen gebouwd met verschillende soorten daken en een- en tweelaags woningen met kap. Doordat de woningen op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld zijn, ontstaat een speels straatbeeld. De zijkanten van de woningen zijn zo ontworpen dat het lijkt alsof men tegen de voorkant van een woning aan kijkt. Het geeft een open en vriendelijk karakter. Naast duurzame toepassingen in de woningen is ook in het straatbeeld gekozen voor duurzame verlichting. Lantaarnpalen met zonnecollectoren verlichten de straten en parkeerplaatsen door middel van zonne-energie.

13-06-2013_hoogste_punt_vogelbuurt-n_vedelaar_04.jpg

13-06-2013_hoogste_punt_vogelbuurt-n_vedelaar_03.jpg

 13-06-2013_hoogste_punt_vogelbuurt-n_vedelaar_02.jpg 

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Toch mooi dat het bericht spreekt over de Vogelbuurt terwijl de wijkwethouder het steeds Vogeltjesbuurt noemde.Ook vergat de grote baas van Delta Wonen te vermelden dat het weer een maand later wordt opgeleverd.Ik kom uit de bouw maar heb nooit meegemaakt dat 3 weken vorst een uitstel oplevert van 4 maand.


    ⚠️ Meld

  2. @Kamperpoorter,

    Dat kan ik mij als mede bouwer ook al niet voorstellen, alhoewel de opzichter er al van overtuigd is dat de 4 weken vorst die we hadden al 2 maanden was.
    Tevens gister weer bericht gehad dat de oplevering van de woning weer is uitgesteld, verder geen enkele vorm van communicatie of mededeling van Delta Wonen, laat staan dat ze een harde opleverdatum noemen…


    ⚠️ Meld

Reageer