Stadion PEC Zwolle naar 12.500 plaatsen

Zwolle – PEC Zwolle gaat deze zomer het stadion definitief uitbreiden tot 12.500 plaatsen. Zo zullen er op de hoofdtribune 600 zitplaatsen bijkomen. Dat meldde voorzitter Adriaan Visser donderdagavond op Twitter.

tribune_pec_zwolle.jpg 

De uitbreiding van het stadion omvat verder ingebouwde dug-outs. Onder andere door deze schaalvergroting beweegt de begroting van de Eredivisieclub richting € 9 miljoen. De extra capaciteit draagt bij aan de ambitie van de club om van PEC Zwolle op lange termijn een stabiele middenmoter te maken in de eredivisie. Er valt bovendien een significante toename van het toeschouwersaantal te noteren sinds PEC Zwolle in het nieuwe stadion speelt.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Dit is mooi nieuws! Goed van de club dat ze het stadion uitbreiden in een aantal stappen, dit voorkomt een hoop lege plekken die er wellicht waren gekomen als het stadion in een keer naar 15.000 plaatsen zou zijn uitgebreid.


  ⚠️ Meld

 2. De tribune die vrijwel tijdens elke wedstrijd lege plekken heeft laten zien wordt uitgebreid.

  Is er niemand die dat vreemd vind?


  ⚠️ Meld

 3. Onze Twitterkoning Van Wonderen denkt in grote getallen en bepaald niet aan mensen of laat staan supporters. Het zijn de duurste plaatsen mensen!!


  ⚠️ Meld

 4. Het zijn de duurste plaatsen mensen!!

  Prima, het gaat mij toch alleen maar om het aangezicht. Laat zien wat je gaat doen en scheep de mensen niet af met een goedkoop plaatje van hoe het zou kunnen worden.

  E van Wonderen: Waarom showt PEC het definitieve ontwerp niet? Of is dit een vraag die via Twitter gesteld moet worden?


  ⚠️ Meld

 5. Zullen dit wel plaatsen voor de gewone supporters worden? Afgelopen seizoen kon ik toch ook geen kaarten kopen voor deze tribune?  ⚠️ Meld

 6. Het mooiste is om alle vier tribunes door te trekken naar beneden. Dan wordt het een typisch Engels stadion. Dat ze dat niet meteen doen heeft te maken met geld. Dan maar in etappes.


  ⚠️ Meld

 7. grijze muren aub ook meenemen in een wijziging, zet desnoods prima graffitie artiesten aan het werk.
  het ziet er verschrikkelijk uit!  ⚠️ Meld

Reageer