Majesteit, Groeten uit Zwolle!

Zwolle – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima bezoeken woensdagmiddag 19 juni de hoofdstad van de provincie Overijssel, Zwolle. Tijdens dit bezoek zal de stichting “Groeten uit Zwolle” het koninklijk paar het eerste exemplaar van een uniek fotoboek aanbieden. In het boek zijn ruim 1200 bekende èn minder bekende Zwollenaren op of bij een speciale troon geportretteerd.

groeten_uit_zwolle_2.jpg 

Het aanbieden van het boek gebeurt op het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat. Fotograaf Jan Boertien, een van de vier initiatiefnemers, heeft de eer om deze bijzondere portrettengalerij aan het koninklijk paar te overhandigen. Het boek geeft een mooi beeld van diverse Zwollenaren uit alle geledingen. Gefotografeerd op een speciaal, door studenten van de Cibap Vakschool, ontworpen en gebouwde troon. De fotoshoot vond voor het overgrote deel plaats voor de Sint-Michaelskerk aan de Grote Markt.

Na de overhandiging aan het koninklijk paar komt het fotoboek tevens in gelimiteerde oplage in de verkoop. Verzeker u van een exemplaar en bestel via voorinschrijving (info@groetenuitzwolle.nl) . Vanaf 26 juni is het boek te koop bij de boekhandels Waanders en Westerhof. De verkoopprijs bedraagt € 14,95.  Met de opbrengst van het boek worden toekomstige projecten van de stichting gefinancierd. De foto’s uit het boek zijn voor iedereen terug te vinden op www.groetenuitzwolle.nl. Op deze site kunt u ook terecht voor meer informatie over dit project en de andere projecten waarmee de stichting zich bezighoudt.

De stichting “Groeten uit Zwolle” is vorig jaar opgericht door Ivar van Veen, Marc Hollander, Arnold Franssen en Jan Boertien. Dit kwartet Zwollenaren wil hun binding met de stad vertalen in zowel maatschappelijke als culturele evenementen en projecten. Breed georiënteerd waarbij beeld, denk o.a. aan het project Help Portrait, centraal staat.

Artikel delen:

Reageer