Knap resultaat Solarteam Windesheim Duitsland

Zwolle – Het Solarteam Windesheim is donderdag 28 mei afgereisd naar Duitsland voor de Soluxtex Solarboat Regatta aan de Werbellinsee nabij het dorpje Wildau. De Werbellinsee is een prachtig meer midden in de Eberswalde, een woud 50 kilometer ten noorden van Berlijn. Deze race wordt gezien als het Europees kampioenschap voor zonneboten, die uitkomen in verschillende klassen.

solarrace_2.jpg

Na een nieuwe aandrijflijn geproduceerd te hebben met Hydrosta uit Zwartsluis en deze ingebouwd te hebben bij het Polymer Science Park in Zwolle, waren de mannen van het Solarteam Windesheim gebrand op een goed resultaat op dit evenement. Ingedeeld in klasse III ‘Experimental’ met andere deelnemers van de Dong Energy Solar Challenge, waaronder Gdansk University of Technology en Cree Yacht uit Polen, was er een leuk en gevarieerd deelnemersveld om een mooie en spannende race tegen te varen. De race werd zaterdag 1 juni gevarden, en was opgedeeld in twee onderdelen. Een gecombineerde slalom en sprint, en een duurrace van drie uur.

solarrace_1.jpg 


De slalom en sprint, gevaren door schipper Jasper Schuringa, is glansrijk gewonnen met een tijd van 1 minuut 20 over 300 meter. Dit bracht goede moed voor de duurrace. Helaas was het op deze zaterdag erg bewolkt en regenachtig. Hierdoor werd er tijdens de duurrace niet erg hard gevaren. Schipper Kevin Grobben lag op schema om de overall eerste plek te veroveren toen in de een na laatste ronde het noodlot toe sloeg. Een diode op de accu brandde door en de race kon niet uitgevaren worden. Gelukkig waren er toen al 13 ronden gevaren en hebben de jongens van het Solarteam nog erg knap de tweede plaats veroverd!

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Haha, dát team hebben we (oeps, lang geleden) in een gespreid bedje voor jullie achter gelaten. Hoop dat de oudjes (incl. Hans en Harry) nog een beetje mee kunnen komen. Kampioen toch afgelopen jaar?


    ⚠️ Meld

Reageer