ChristenUnie neemt deel aan Nacht zonder dak

Zwolle – De ChristenUnie Zwolle verdiept zich in het leven van daklozen in de Zwolse samenleving en elders ter wereld. Samen met zo’n 150 Zwolse jongeren slapen de nieuwe lijsttrekker, Gerdien Rots, en vier partijgenoten een nacht buiten. Op die manier verplaatst de ChristenUnie zich in het leven van (de Zwolse) daklozen.

De ChristenUnie ondersteunt hiermee het grote Nacht Zonder Dak-evenement, georganiseerd door de Zwolse kerken Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) en Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle(CGK). Naast Rots slapen ook de fractieleden Dikkie van Gijssel, Michiel van Willigen en Roelof Hoving de nacht buiten. Ook de voorzitter van het lokale ChristenUniebestuur, Anton Kiewiet, doet mee. Andere fractieleden (Reinier Mulder) en steunfractie (Micha Baksteen) verzorgen de workshop.Gerdien Rots: “De betrokkenheid op en zorg voor dak- en thuislozen die wij in de politiek tonen, willen we met deze activiteit ook zelf doorvoelen. De Nacht Zonder Dak zal ons inlevingsvermogen vergroten. Samen met de 150 jongeren willen we laten zien dat het lot van elk mens ons raakt.”  Daklozentour – Soepbus – Workshop ‘Help! Er komt een daklozenopvang in mijn straat’ Onderdeel van het programma van het Nacht Zonder Dak-evenement is onder meer een daklozentour van het Leger des Heils.

Zwolse daklozen vertellen tijdens deze tour over hun leven op straat. Het avondeten bestaat uit soep en brood dat wordt uitgedeeld vanuit de Soepbus van het Leger des Heils. Rond 18.30 wordt de krottenwijk officieel voor geopend verklaard. Om 19.00 uur starten de workshops waarbij de ChristenUnie de workshop ‘Help! Er komt een daklozenopvang in mijn straat’ verzorgt. In deze workshop maken jongeren een nieuwsitem voor het journaal. Daarin moeten alle reacties aan de orde komen van buurtbewoners die te maken krijgen met de komst van een daklozenopvang. Tijdens Nacht Zonder Dak slapen zo’n 150 jongeren van de Vrije Evangelisatie Zwolle en de Christelijk Gereformeerde Kerk één nacht in een zelfgebouwd krot. Ze laten zich hiervoor sponsoren door vrienden, familie en bedrijven in hun omgeving om zo geld in te zamelen voor straatkinderen in Bolivia, Kenia en India. Daarnaast leren ze middels een gevarieerd programma met tal van workshops over armoede ver weg maar ook over armoede in de eigen stad. In de afgelopen drie jaar zijn er 211 Nacht Zonder Dak-evenementen geweest in Nederland. Daarvan is die in Zwolle het grootst. 
Artikel delen: