Zwolse school start examen over godsdienst

Het Greijdanus College in Zwolle is één van de drie scholen in Nederland die na de zomer start met een nieuw examenvak over godsdienst.

Het vak gaat Mens en Religie heten en gaat onder meer over de wereldsgodsdiensten en de grote filosofen. Alle scholen in Nederland mogen vanaf augustus het nieuwe vak opnemen in het examenprogramma voor havo en vwo, maar de meeste scholen zijn nog niet klaar voor de invoering van het vak.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Als je nou dik onvoldoende haalt op dit vak, zak je dan voor je examen, terwijl je op een andere school had kunnen slagen? Dat lijkt me niet echt gewenst.


  ⚠️ Meld

 2. Ik neem aan dat dit vak aangeboden wordt als bijvoorbeeld 8e examenvak. Dan kan je ongeacht het resultaat gewoon slagen op de andere 7 vakken.

  Maar goed, als je hierin examen wilt doen, neem ik aan dat het vak je sowieso goed ligt. Dus de door jou geschetste situatie zal barweinig voor komen.


  ⚠️ Meld

 3. En ik ga er daarbij ook nog van uit dat je verder wilt met Godsdienst bijvoorbeeld in een opleiding zoals in Ede op de hogeschool wordt gegeven (zo’n tussenjaar voor je eigen ontwikkeling voor je een andere opleiding wilt gaan doen) of als je dominee of zo wilt worden. Dan lijkt het me ook niet zo gek dat er dan gevraagd wordt het als een ‘normaal’ examenvak te zien, dus dan zou het ook nog gewoon het zevende vak kunnen zijn. Alhoewel: in plaats van wiskunde? Dat mag natuurlijk nooit 😛


  ⚠️ Meld

Reageer