Achtervolging na poging diefstal van scooter

Zwolle – De politie heeft zaterdagmiddag 15 juni twee jongens aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt werden. Het duo probeerde een scooter te stelen.

Surveillerende agenten zagen rond 12.45 uur dat twee jongens zich vreemd gedroegen bij een scooter aan het Stationsplein in Zwolle. Toen de agenten hen wilde aanspreken, gingen zij er op een andere scooter vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij de agenten het duo meerdere keren tot stoppen probeerde te dwingen. Aan de Hanzelaan gingen de jongens onderuit. Daarna gingen ze er rennend vandoor. Agenten konden het tweetal aanhouden. De jongens, een 16-jarige Zwollenaar en een 17-jarige jongen uit de gemeente Ede, zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze voor nader verhoor en onderzoek zijn ingesloten. De politie onderzoekt de diefstalpoging.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. En na onderzoek worden ze natuurlijk weer heengestuurd met een procesverbaal op zak .En over een tijdje doen ze weer hetzelfde want de straffen zijn veel te laag om het ze nu echt af te leren om met de klauwen van andermans spullen af te blijven


  ⚠️ Meld

 2. @Pieters dat is jouw onderbuik, niet de realiteit. In de realiteit zijn de straffen de laatste 15 jaar enorm veel hoger geworden en staan de rechters nu echt verbijsterd te kijken bij de opmerkingen van veel mensen die dus blijkbaar er geen verstand van hebben.


  ⚠️ Meld

 3. Jasper hoe hoog zijn die straffen dan??? vaak komen ze eraf met een taakstraf van een paar uur die ze luierend doorkomen.


  ⚠️ Meld

 4. grappig idd dat mensen de relatie van hogere criminaliteit bij te laag straffen leggen. De aanleiding ligt nogal wat complexer. Ik leg liever het verband met een lage sociaal economische staat en/of een gezinnen waar kinderen in verwaarloosd worden.


  ⚠️ Meld

 5. @1stejohn daar komt dan nog wel de witte boorden criminaliteit bij. Over het algemeen niet gepleegd door lage sociaal economische gezinnen met verwaarloosde kinderen gepleegd 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.