Vuurvogel tweede in Nationaal concours

Zwolle – Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel heeft in de zinderende finale van het Nationale concours voor Jeugdsymfonieorkesten de tweede plaats weten te bemachtigen. Naast deze juryprijs ontving het orkest de publieksprijs en keerde daarmee euforisch terug naar de Overijsselse hoofdstad. Een feestje voor Overijssel was het zeker, omdat het Twents Jeugdsymfonieorkest de eerste plaats wist te bemachtigen. Overijssel liet hiermee de concurrentie uit de randstad ver achter zich.

finale_rotterdam_01.jpg

 Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in de Doelen in Rotterdam 

In deze finale van het NK, die zondagmiddag voor de vierde keer in de grote zaal van de Rotterdamse Doelen werd gehouden, was de sfeer uitzinnig. De Vuurvogel wist de jury te verrassen met een puntgave vertolking van Brahms’ Akademische Festouverture. In het jurycommentaar was te lezen dat het orkest na de voorronde in maart een enorme kwalitatieve progressie heeft gemaakt. Het dak ging er af met het spelen van de filmmuziek van The Rock, beter bekend door de TV-serie Expeditie Robinson.

albert__carl.jpg

Dirigenten Albert Dam en Carl Witrock van resp. JSO de Vuurvogel en het Twents JSO 


Volgend seizoen zijn de nummer een en twee samen te beluisteren in de Spiegel op 3 november in een programma met de Vlaamse zanger Philip Jordens. Meer informatie over de Vuurvogel en de audities op www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer