Stadsfestival en Beeldbuis bundelen krachten

Zwolle – Van 4 t/m 8 september vindt de tweede editie van het Stadsfestival plaats! Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Dit jaar breidt het festival zich uit met film en videokunst door de samenwerking met het Beeldbuis Filmfestival.
 
17-06-2013_hans_van_eijsden_stadsfestivallarge.jpg 
 
Beide organisaties zijn van mening dat de ‘krachtenbundeling’ een aanvulling op het culturele aanbod van Zwolle is. Op deze manier wordt er in de eerste week van september een compleet cultureel programma neergezet in de binnenstad. Waar Beeldbuis een ‘podium voor film’ is, richt het Stadsfestival zich voornamelijk op muziek en theater. De stadsgrachten worden als uitgangspunt voor de locaties gebruikt. Het Rodetorenplein is het gezamenlijke festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en is dit jaar aangekleed in Cubaanse stijl, met heuse Casitas waar kleine voorstellingen plaats vinden.

Het Beeldbuis Filmfestival is een spectaculaire korte film competitie waarin originele beginnende filmmakers in de meest bijzondere korte films strijden om de hoofdprijs, stimuleringsprijs en de publieksprijs. Een prikkelend evenement dat je alle hoeken van de filmwereld laat zien. Dit jaar pakt Beeldbuis tijdens het Stadsfestival voor het eerst uit met een meerdaags programma. Behalve de filmcompetitie waar het festival op zondag 8 september mee afsluit, krijgen ook videoprojecties een plek in de openbare ruimte. Zo is er in samenwerking met Het Fraterhuis weer buitenfilm op de Potgietersingel en vertonen een aantal videocollectieven uit het hele land indrukwekkende videokunsten.
 
Naast het filmprogramma van Beeldbuis kunnen bezoekers als onderdeel van het Stadsfestival een klassiek concert bijwonen in een stadstuin, genieten van een musicalroute of luisteren naar een dichter in een woonboot. De locatievoorstellingen ‘Langs de kade’ worden de tweede editie ingevuld door o.a. Gnaffel met Vuil Water, Kameroperahuis met Romea & Julia, Karin Gerfen met Hangende Stad en de Jonge Honden met Vuurtoren. In samenwerking met de Rabobank IJsseldelta, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Song & Dance worden meer programmadelen ingevuld.
Vanaf vrijdag 06 september zijn er gratis concerten bij te wonen aan de Thorbeckegracht.
Meer informatie is te vinden op de website; www.stadsfestival.nl en op www.beeldbuisfilmfestival.nl
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer