Zwollenaren dopen nieuw theaterprogramma

Zaterdag 7 juli 2007 waren 77 gasten, waaronder wethouder Emmy Witbraad (Cultuur) in het Stedelijk museum aan de Melkmarkt in Zwolle om 19.07 uur getuige van de doop van een nieuw theaterprogramma. De Zwollenaren Michael Kroegman en Robin Eenkhoorn zullen dit programma vanaf het najaar brengen in de Nederlandse theaters.

In de eerste maanden van 2007 ontving een groot aantal mensen op de zevende van elke maand een postkaart met een mysterieuze mededeling. Boodschappen als “Iedereen heeft het straks over 1 ding”, “Wat is jouw diepste geheim?” en “Ik kan niet wachten…” dienden als vooraankondiging voor een gebeurtenis op de zevende van de zevende 2007. Affiches en stickers vestigden eveneens de aandacht op die gebeurtenis. Op 7-7-7 werd uiteindelijk het mysterie onthuld in het Stedelijk museum. Michael Kroegman en Robin Eenkhoorn kozen voor de presentatie van hun theaterprogramma voor Zwolle, omdat beiden hier wonen.

Kroegman studeerde af aan de Artez Theaterschool en speelde daarna in verschillende theaterproducties en tv-series als Goede Tijden, Goudkust en Oppassen. Eenkhoorn doorliep het Conservatorium en werkte daarna samen met o.a. Margriet Eshuys, Melrose en Guus Meeuwis. Na de presentatie van de voorstelling in Zwolle volgt op 2 september de landelijke presentatie in de Doelen in Rotterdam. Daarna volgen try-outs in Amsterdam, Zwolle (Papenstraattheater op 8 en 9 oktober), Dongen en Den Haag.

Het theaterprogramma heeft de titel DUBBEL meegekregen en is een ontroerende voorstelling waarin scherpe teksten over ‘het 30 zijn’ worden afgewisseld met lekker in het gehoor liggende (zelf geschreven) popliedjes.

Michael is vrijgezel, doet het financieel erg goed, loopt alle feesten af en wisselt net zo snel van vrouw als van onderbroek. Robin is getrouwd, heeft een aantal kinderen en is qua levensstijl rustiger geworden.

Wat deze beide heren samen hebben, is vriendschap. Een vriendschap die door de jaren heen verwaterd is. Wat hen ook nog bindt, is de tweestrijd die beide heren persoonlijk voelen. Michael kijkt naar Robin en Robin kijkt naar Michael. Michael wil eigenlijk ook wel het leventje wat Robin heeft, maar vindt het leven wat hij nu heeft ook nog erg leuk. Robin is tevreden met zijn leven, maar blikt nog wel eens terug naar de tijd die hij met Michael had. Het vrijgezellenbestaan, lekker feesten en weinig zorgen.

Na het huwelijksfeest van Robin is de afstand tussen beide heren zo groot geworden, dat ze geen contact meer met elkaar hebben. Totdat Michael jaren later ineens voor de deur staat. Deze confrontatie is moeilijk en tevens een nieuw begin voor hun vriendschap.

De titel Dubbel staat voor tweestrijd. Alles in het verhaal draait om tweestrijd. De tweestrijd die beide

heren onderling hebben, maar ook de tweestrijd die ze persoonlijk ervaren. Alles is dus dubbel.

Michael kijkt naar Robin en zou eigenlijk ook het liefst rust in z’n leven vinden en een gezin willen hebben.

Robin kijkt naar Michael en zou ook nog wel eens vrijgezel willen zijn, maar heeft zijn gezin.

Uiteindelijk is het de tweestrijd die je dwingt om keuzes te maken.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer