Fotografiestudenten exposeren in Odeon

Zwolle – Hoe vat je een theatervoorstelling in één beeld samen? Over die vraag buigen zich 14 studenten van de opleiding fotografie van Landstede. Per tweetal kiezen de studenten een voorstelling uit het nieuwe theaterseizoen van Odeon De Spiegel theaters en laat zich daardoor inspireren voor een foto. Dit levert een collectie op van zeven foto’s, gebaseerd op theatervoorstellingen uit alle mogelijke genres. Op donderdag 27 juni om 14.00 uur wordt de derde editie van deze foto-expositie in theater Odeon feestelijk geopend.

Aanleiding voor dit project was de expositie die Erwin Olaf maakte in 2010 voor het DeLaMar theater in Amsterdam. Olaf maakte hiervoor acht levensgrote foto’s geïnspireerd op toneelklassiekers. Onder begeleiding van vakdocent en fotograaf Stefan Lanjouw zijn tweedejaars studenten fotografie van de opleiding Vormgeving & Entertainment van Landstede nu bezig met zo’n zelfde project. Lanjouw: “Voor de studenten is de wetenschap dat hun foto’s daadwerkelijk geëxposeerd worden voor groot publiek zeer motiverend. Tijdens het project komen alle facetten van het beroep fotograaf voorbij -het concept, overleg met de opdrachtgever, fotograferen, beeldbewerking en afwerking.”


De leerlingen die de studenten van dit jaar voorgingen met dit project kijken enthousiast terug: “Omdat het voor ”het echie” was, gaf dat stiekem ook weer meer motivatie. Als het er dan eenmaal hangt, in het groot, door alle mensen te bekijken… voel je je toch wel trots!” Al enkele jaren is er een partnerschap tussen Odeon De Spiegel theaters en Landstede. Studenten van verschillende opleidingen doen praktijkervaring op binnen de theateromgeving. Op deze manier kunnen zij een waardevolle invulling geven aan hun opleiding en maken ze kennis met cultuur.

Artikel delen: