Motorrijdster vliegt over de kop

Zwolle – Dinsdagavond 18 juni zijn politie en ambulance om 18.07 uur opgeroepen voor een aanrijding waarbij een motor is betrokken op de hoek van de Deventerstraatweg met de Begioniastraat in de Zwolse wijk Assendorp.

18-06-2013_ongeval_deventerstraatweg_12.jpg

Zoals de situatie lijkt te zijn, is dat de vrouw op de motor die eerst op het geasfalteerde gedeelte van de Deventerstraatweg reed door een nog onbekende oorzaak tegen de afscheiding in de berm is gebotst, en aldaar met motor en al is gelanceerd en tegen een geparkeerde auto tot stilstand is gekomen. Het voorval betrok veel bekijks van omwondenden en voorbijgangers. De vrouw is door ambulancepersoneel gestabliseerd en is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis met een dubbele bovenbeenbreuk. Zowel de geparkeerde auto als de motor zijn gezien de schade door een bergingsbedrijf meegenomen. 

18-06-2013_ongeval_deventerstraatweg_10.jpg
18-06-2013_ongeval_deventerstraatweg_14.jpg 
Artikel delen:
Reacties 15
 1. Dat stukje daar bij de boni is levensgevaarlijk, hoe vaak ging het net goed..Moeten ze daar wel wat aan doen…
  Beterschap betrokennen!!


  ⚠️ Meld

 2. Precies br dat stuk bij de Boni is levensgevaarlijk er zijn heel vaak mensen die nog gauw even voor de auto,s opde weg langsschieten.Het gaat soms net goed .Het beste kunnen ze daar een extreem hoge drempel in de weg maken voor er doden vallen


  ⚠️ Meld

 3. daar steken vaak van die miepen over, tassen vol boodschappen, nergens opletten…tijd voor een stoplicht met druk knop.. heel gevaarlijk… :'(


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij hebben jullie het allemaal over de oversteekplaats. Ik ben het er mee eens dat het daar niet de meest veilige situatie is.
  Maar dit ongeluk is zo te zien (en de lezen) toch echt in de daarnaast gelegen straat gebeurd die paralel loopt aan de geasfalteerde weg. Er zit hier een knik in de weg vlak voor het oversteekpunt, en hier is het gebeurd zo te zien. Hoe dat precies kan, geen idee!

  Sterkte aan de mevrouw.


  ⚠️ Meld

 5. Croli, fijn dat jij zo’n geweldig verkeersinzicht hebt. Ik ga jou een klein geheimpje vertellen. Een motor heeft wielen, hierdoor kan zo’n apparaat zich verplaatsen. Tevens kan hij ongecontroleerd over een stukje gras rijden en door een metalen buisje heen als je het gas maar goed inhoudt. Maar fijn dat jij het allemaal zo goed weet!

  Groetjes van iemand die zich irriteert aan betweters die het altijd ongefundeerd beter weten. Als je toch niets nuttigs te zeggen hebt, zeg dan niets. Blijf bij de feiten!

  Beterschap voor de dame!


  ⚠️ Meld

 6. Groetjes van iemand die zich irriteert aan betweters die het altijd ongefundeerd beter weten.

  En daar irriteer ik me dan weer aan. 😉


  ⚠️ Meld

 7. @betwetertje

  Gelukkig ben je zelf niet zo…

  Of was je er bij?

  Maar in iedergeval die straat is zoizo onveilig want iedereen rijd er altijd harder dan 50 wat daar officieel mag.

  Ik zou zeggen knal een paar drempels er in en een stoplicht voor de uitgang van de boni dat zal een stuk schelen.  ⚠️ Meld

 8. Precies bvv, maar de meeste lezen het stukje toch maar half, maar inderdaad hoe ze in hemelsnaam op dat secondaire stuk terecht is gekomen is niet uit het verhaal af te leiden.

  Als nu alle weggebruikers zich nu eens aan de regeltjes hielden, zou het allemaal veel plezieriger zijn


  ⚠️ Meld

 9. Hallo Mensen,

  Ik was erbij toen het gebeurde. Heb hulp verleend aan het slachtoffer en daardoor heeft ze mij kunnen vertellen wat er gebeurde. Ze wilde vanaf de Boni Parkeerplaats de straat op rijden. Maar het ging inderdaad niet goed met gas geven. Motor sloeg af, ze startte de motor weer en gaf te veel gas. Als motorrijder weet je wat er dan gebeurt. Je schiet naar voren waardoor je door de kracht naar achteren wordt getrokken en waardoor je dus het gas nog meer openzet. Ook is de kans groot dat je hand van de koppeling schiet. Het resultaat is het ongeluk wat in enkele seconden gebeurde. Ik hoop dat het goed met haar gaat.

  Gegroet Jolanda


  ⚠️ Meld

Reageer