Programma mbo-Bruisdag rond

Zwolle – Wegens het grote succes van vorig jaar is de mbo Bruisdag niet meer weg te denken uit het introductieprogramma van De Bruisweken. De Bruisdag keert dit jaar terug op donderdag 29 augustus. Met een uitgebreid programma in de Zwolse binnenstad sluit de introductie af op het Rodetorenplein met een groot Bruisfestival. De programmering is compleet en organisator Buro Ruis treedt naar buiten met de line-up.

phalerieau.jpg 

De mbo Bruisdag is dé introductiedag voor nieuwe studenten om kennis te maken met elkaar en de stad Zwolle. s’ Morgens trekken de studenten door de stad langs allerlei historische bezienswaardigheden. Daarbij is er een afwisselend programma op prominente Zwolse locaties, waaronder het onlangs verbouwde Museum de Fundatie. Rico & A.R.T. (FTG) geven in het kader van de Irie-tour een optreden vol dampende hiphop met uitsluitend reggae riddims, Dakar deelnemer Jan-Wouter Offringa verzorgt een motivational speech en tijdens Beatloos laat o.a. Typhoon de studenten kennis maken met spoken word.

’s Middags op het Rodetorenplein treffen de studenten een groot bruisend festivalterrein aan. De muzikale line-up belooft met Phalerieau (Valerio Zeno, o.a. bekend van BNN), Strijder Systeem ft. Hydroboyz en Lil Kleine, FATA, Zwolse hiphopformatie Loodzwaar en Condance uit te pakken tot een groot feest. Naast toffe live acts is er een variërend randprogramma met o.a. kleur- en stylingsadvies, een klimwand en stand-up paddling op de gracht. Uiteraard kan er na een intensieve dag ook gewoon heerlijk gelounged worden met een hapje en een drankje. Net als vorig jaar hoeven mbo-studenten zich niet zelf aan te melden, maar doen de opleidingen dit voor hen. Hbo-introductie Voor de nieuwe hbo studenten start er een driedaags introductieprogramma op woensdag 21 augustus.

Naast een grootschalige barbecue en kroegentocht georganiseerd in samenwerking met de studentenverenigingen, cabaret, de domino’s pizzaparty en een uiteenlopend aanbod aan workshops biedt Buro Ruis met het Bruisconcert ook de hbo-ers een uitgebreide muzikale line-up. Deelname aan de hbo-introductie kost slechts € 30,00. Studenten dienen zichzelf aan te melden via www.bruisweken.nl. De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle en worden georganiseerd door Buro Ruis. Het programma komt tot stand in samenwerking met de Zwolse onderwijsinstellingen, Gemeente Zwolle en Poppodium Hedon.

MBO-BRUISDAG

Locatie: Binnenstad Zwolle

Wanneer: donderdag 29 augustus

Deelname: mbo-studenten hoeven zich niet aan te melden voor de intro-dag, dit doen de betreffende opleiding voor hen.

Artikel delen: