Koningspaar bezoekt Zwolle

Zwolle – Al vroeg stonden woensdagmiddag veel enthousiaste mensen in en om het Park de Wezenlanden om een glimp op te vangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Hun bezoek aan Zwolle was er één in de reeks van provinciebezoeken om kennis te maken met Nederland.

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_06.jpg 

Al voor het Koningspaar arriveerde zorgde het muzikale gezelschap Muppet Stuff voor vrolijke noten bijpassend bij de tropische temperaturen. Na een bezoek aan ’s Heerenbroek kwam het koningspaar halverwege de middag aan in Zwolle. Daar werden zij begroet door Burgermeester Meijer en de Commissaris Van De Koning. De toeschouwers begonnen spontaan ‘Oranje Boven’ te zingen toen het paar richting het provinciehuis liep.

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_04.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_02.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_09.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Allereerst bezocht het paar de tentoonstelling ‘Kroonappels’, die in het bestuurscentrum van het provinciehuis geopend werd. Na dit bezoek ging het Koningspaar naar het achtergelegen Park de Weezenlanden om daar ‘Overijssel te ontmoeten’. Het Britten Jeugd Strijkorkest verzorgde een optreden.

In een tent op het grasveld van het Park de Weezenlanden had zich een groep genodigden verzameld. Deze waren afkomstig uit de elf IJssellandgemeenten. Burgermeester Meijer heette het paar daar welkom. Vervolgens mengden Koning Willem-Alexander en Maxima zich tussen de aanwezigen en gingen met hen het gesprek aan. Zij ontmoetten de genodigden uit de 11 gemeenten en de vrouwen van het allochtonen Bezoekersvrouwen Project. Zijn wonnen in 2005 een Appeltje van Oranje.

De winnaars van de Overijsselse Koningsspelen afkomstig van scholen uit Raalte kregen de gelegenheid om het Koningspaar van dichtbij te bewonderen en een hand te geven. Bij het verlaten van Zwolle werd het Koningspaar getrakteerd op een optreden van de Pioniers, zij wonnen dit jaar de Popprijs van Overijssel. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima namen de tijd om de band en een aantal toeschouwers persoonlijk de hand te schudden. Daarna vertrokken zij voor het laatste deel van het Overijssel programma naar Goor.

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_01.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_03.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_05.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_07.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_08.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_10.jpg

19-06-2013_bezoek_koningspaar_aan_zwolle_11.jpg 

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Ingrid ik denk dat Ria van Ommen door de jaren heen al zoveel aandacht heeft gehad dat anderen nu ook wel eens mogen


    ⚠️ Meld

  2. Leuk! En maxima ziet er erg leuk uit, mooi zomers jurkje. alleen denk ik wel dat ze aan het eind van de dag blij os dat ze haar schoenen uit mag trekken, met die hakken! 😉


    ⚠️ Meld

  3. Mijn bijzonder aimabele vrind H.J., de op één na best geklede man van Zwolle, vertelde mij dat hij het een enorme eer heeft gevonden om het Koningspaar te mogen rondleiden door onze prachtige stad.

Reacties zijn gesloten.