Local Charity wordt stichting

Zwolle – Vorig jaar juli deed Local Charity haar intrede in Zwolle met de organisatie van een benefietveiling tijdens het zomerfeest in Holtenbroek. Dit ten bate van een busreisje voor kinderen die normaliter niet op vakantie kunnen, de hoofdsponsor had zich namelijk teruggetrokken. 

Hiernaast was Local Charity verantwoordelijk voor het betrekken van de Ulu Camii-moskee, die zich net vestigde in de wijk Holtenbroek, bij dit wijkfeest en een gezamenlijk georganiseerde (halal)barbeque was het gevolg. Het werd een groot succes. Een gezellig wijkfeest waar culturen verbroederden en het busreisje vond doorgang vanwege de opbrengst vanuit de benefietveiling. Het geheel werd mogelijk gemaakt vanwege samenwerking tussen wijkbewoners, ondernemers in de wijk, organisaties en stichtingen. Meer informatie over dit initiatief en de samenwerking treft u op de website van Stichting Local Charity. Local Charity is verheugd mee te delen dat sinds vorige week het officieel een stichting is.

Dit mede met dank aan Het Notarieel, de heer Timmerman. Zijn medewerking bij de oprichting stond geheel in het teken van de filosofie van Stichting Local Charity; goede dingen doen in stad en wijk. De goede dingen die de stichting doet zijn kleinschalige maatschappelijke projecten. Samenwerking zoeken zij hierbij met inwoners van onze stad, ondernemers, organisaties, stichtingen en overige betrokkenen bij de stad Zwolle. Het tweede initiatief staat morgen op de Zwolse agenda, namelijk het zomer pianoconcert voor senioren in de Grote Kerk / Sint-Michaëlskerk. Een middag genieten voor oud én iets jonger. 

Ook hier betreft het een grootschalige samenwerking en/of is mede mogelijk gemaakt door. In dit geval met Artez Conservatorium, BIOS-Groep, De Gasthuizen, ‘De Zwolder, de huis-aan-huisfolder van Zwolle!’ en participanten, Driezorg Wonen, Welzijn & Zorg, Dubbelgreep Docenten Collectief, De Graaf Muziek, ffbusjehuren, Fonds Sluyterman van Loo, Henri van Velzen Entertainment, Het Notarieel, Mitra Assendorp, Reinder van Raalte Music, The Alluring Ajettes, Stichting Vier het leven, WijZ, Grote Kerk / Sint-Michaëlskerk en de Zonnehuis Groep IJssel-Vecht. Vanwege het kleinschalige karakter van haar initiatieven wil de stichting morgen tussen de 100 en 200 senioren een knusse en intiem gezellige middag aanbieden. Wij nodigen u hierbij uit om kennis te maken met de initiatiefnemers en om samen met de senioren en bezoekers te komen genieten van latent (en) talent in een prachtige omgeving.
Artikel delen: