Bejaarde man vermist in Holtenbroek

Zwolle – Sinds woensdagavond 20.15 uur wordt een 89-jarige dementerende meneer vermist aan de Händellaan in Zwolle. Er werd een Burgernet actie gestart.

Meneer is vanaf de Händellaan lopend vertrokken. Signalement: normaal postuur, 1,75 lang, draagt een bril en heeft grijs haar en draagt een bruin – beige colbert met stropdas. Mocht u deze meneer zien, neem dan contact op met de politie via 0800 – 0011.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Gisteravond om 18.30 uur deze beste man gezien in stadshagen bij de rotonde het dichts bij de Hanos. Gelijk de politie gebeld en hiervan melding gemaakt,dan verwacht je dat er iets met de melding gedaan wordt maar neeeee…. We krijgen ’s avonds om ongeveer 22.00 uur bericht van Burgernet ..VERMISTE MAN .. hoe kan dit. Je zou op zijn minst even kunnen langsrijden .


  ⚠️ Meld

 2. Het politie apparaat komt hier traag op gang in Zwolle je ziet ze amper in de wijken .De prioriteit ligt meer in het centrum van de stad bij het uitgaansleven waar altijd weer wat gebeurt elk weekend.In de wijken toeren om agent zo af en toe even rond met de auto .Wordt tijd dat ze weer net als vroeger op de fiets de wijk in gaan .Beter voor het milieu en de conditie van oom agent zelf.  ⚠️ Meld

 3. Mensen mensen,

  deze vermiste man is mijn opa.
  Hij was inderdaad vermist. En ja ik zeg WAS want hij is weer tureg in huis.
  Hij is gevonden door iemand die een Amber-alert heeft gezien en mijn opa zag lopen. Dat de Burgerwacht later is dan het Amber Alert, tja daar kan de politie ook niet aan doen.
  Wat de politie wel heeft gedaan, was nadat mijn ouders hem als vermist opgave een Ambertalert eruit gooien! IK zeg, goed bezig meneer de politie agent, mevrouw de politieagente!!!!

  Niet oordelen voor je alle feiten kent mensen.
  Wees blij dat het bericht over is gekomen.  ⚠️ Meld

 4. Ik geloof niet dat er voor de vermiste man een Amber alert uit is gegaan Dat is in dit geval niet nodig, maar ik heb die alarmmelding dan ook niet gezien.
  Verder fijn dat hij weer terug is. Die hem de groeten!


  ⚠️ Meld

 5. Beste Terstal,

  Het ging in dit geval ook om mijn opa die weliswaar dementerend is maar nog prima 10 of meerdere jaren mee kan gaan!! Dus onmenselijk als hier niet naar om gekeken wordt!!!!!!
  Lijkt me wel degelijk van belang dat er ook voor dit geval een amber alert uit gaat! Waarom wel voor vermiste kinderen??? Bejaarde mensen zijn net zo belangrijk, ook al zijn ze op zo’n leeftijd vaak wat vergeetachtig. Ze kunnen hele kilometers lopen/fietsen uit de richting of misschien zelfs verdrinken. Hoe meer mensen en naar zo iemand uitkijken hoe beter en des te eerder we iemand (of het nou een kind, een volwassene of een bejaarde is lijkt me niet van belang) terughebben in zijn/haar vertrouwde omgeving.


  ⚠️ Meld

 6. Idd Rianne helemaal gelijk ,Iemand vermist hoe oud dan ook en de omgeving denkt het klopt niet !!Amber alert uit laten gaan ,er zal maar wel iets gebeuren..Fijn dat jullie opa weer terug is .


  ⚠️ Meld

 7. Een Burgernet actie heeft kennelijk succes opgeleverd. Een Ambert Alert is van een heel andere orde. Of denken jullie dat dit hetzelfde is misschien?


  ⚠️ Meld

 8. Dat is voor mij ook nieuw, terstal. Dit staat bij de site Amber-alert:

  Een AMBER Alert wordt uitgestuurd als er een kind is ontvoerd of vermist en men vreest dat het leven of de gezondheid van dit kind gevaar loopt. Dit systeem wordt dus alleen in zeer urgente gevallen van kinderontvoering ingezet. Een AMBER Alert is altijd landelijk en wordt via alle soorten media verstuurd ?? van Twitter, Facebook en Hyves tot SMS, email, snelwegborden, TV, radio, websites en reclameschermen. Als er een AMBER Alert wordt verstuurd, ziet u de foto van het vermiste kind dus echt overal. Wil je AMBER Alerts ontvangen, moet je je aanmelden. 2 miljoen mensen en duizenden organisaties hebben dat al gedaan.
  Burgernet is een lokaal systeem waarbij je een spraakbericht of SMS ontvangt op je mobiele telefoon als er in jouw buurt iets aan de hand is. Je wordt dan gevraagd om uit te kijken naar een verdacht persoon of vermist voertuig. In tegenstelling tot een AMBER Alert-bericht, bevat een Burgernet-bericht geen foto. Net als voor AMBER Alert, moet je je voor Burgernet aanmelden.

  Misschien heeft de politie gesproken over een SMS-alert. Dat instrument is een aantal jaren terug samengevoegd met Burgernet.
  Doet er natuurlijk ook niet toe; het belanrijkste is dat meneer weer veilig thuis is.


  ⚠️ Meld

 9. Misschien waren er incidenten bij de politie die toch wat meer aandacht nodig hebben dan een vermissing van een bejaarde man?

  Men wil toch bezuinigen op het politie apparaat? Zodat er een Burgernetactie kan worden opgezet? Scheelt weer een paar wijkagenten in dienst.

  En dat is wat wij willen. Bezuinigingen binnen de overheid, dus ook op het politie apparaat. En als je dat niet wilt, moet je misschien op een andere partij stemmen de volgende keer.


  ⚠️ Meld

Reageer