Burgernet nu ook per e-mail

Zwolle – De inzet van Burgernet wordt in het najaar van 2013 uitgebreid met e-mailberichten. Op dit moment ontvangen de deelnemers aan Burgurgernet een bericht per telefoon via een spraak- of sms-bericht. Binnenkort verstuurt Burgernet per e-mail ook informatie over incidenten in uw wijk. Denk hierbij aan een woninginbraak die bij u in de buurt heeft plaatsgevonden. 

burgernet.jpg

In een dergelijke e-mail staat informatie over de woninginbraak, zoals datum, het tijdstip, de locatie (zonder huisnummer) en de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan. Hiermee willen de gemeente Zwolle en de politie de burgernetdeelnemer actief betrekken bij de aanpak èn het voorkomen van criminaliteit. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met u! Met deze uitbreiding verwachten de gemeente en de politie van u meer informatie te ontvangen om inbraken op te lossen en te voorkomen. Ook hopen zij dat burgernetdeelnemers bij verdachte situaties direct de politie bellen. De e-mail is tegelijkertijd een waarschuwing voor de deelnemer en uw medebuurtbewoners dat er inbrekers in uw buurt actief zijn geweest.

De inzet van Burgernet bij bijvoorbeeld woninginbraken is onderdeel van de aanpak om criminaliteit in uw woonomgeving terug te dringen. Heeft u nog vragen of wilt u nadere informatie, kijk op www.burgernet.nl.

Artikel delen:

Reageer