TT-uittocht kijken leuk, maar let op veiligheid

Staphorst/Zwolle – Jaarlijks trekken op de laatste zaterdag van juni de huiswaartskerende bezoekers van de TT in Assen de aandacht van grote aantallen kijkers. Vooral langs het 9 kilometer lange traject van de A28 tussen het knooppunt Lankhorst en Zwolle verzamelen zich mensen in de bermen om de uittocht te kunnen bekijken. Kijken is leuk, maar helaas niet altijd zonder gevaar. Daarom vragen de gemeenten Staphorst en Zwolle, Politie IJsselland en Rijkswaterstaat extra aandacht voor de veiligheid tijdens de TT-terugtocht op zaterdag 29 juni over de A28.

30-06-2012_terugkeer_motorrijders_tt_assen_02.jpg 

Jaarlijks verzamelen zich honderden mensen in de bermen langs de A28 om de uittocht van de TT-bezoekers te kunnen bekijken. Iedereen is in opperbeste stemming, de sfeer is gemoedelijk. Omdat die uittocht toch al gauw enkele uren in beslag neemt, is het publiek langs de weg goed voorzien van eten en drinken, tafeltjes en stoeltjes en zelfs karren vanwaar men een goed uitzicht heeft op de snelweg. Politiemensen en weginspecteurs van Rijkswaterstaat hebben vorig jaar geconstateerd dat men soms veel te dicht bij de weg kwam. Ook liet men kinderen spelen in de buurt van de vluchtstrook. In een enkel geval staken zelfs shovels en hoogwerkers tot boven het wegdek uit of werden er vuurtjes gestookt waarbij de rook zorgde voor onveilige situaties op de weg door afleiding en slecht zicht. Dergelijke acties kunnen verkeersonveilige situaties veroorzaken.

Politie, gemeente Zwolle, gemeente Staphorst en Rijkswaterstaat willen de weggebruikers en toeschouwers daarom waarschuwen. Tips voor het veilig(er) bekijken van de TT-uittocht: – Blijf achter de sloot of vangrail kijken; – Ga nooit op de vluchtstrook staan; – Hang geen spandoeken op aan viaducten e.d., het losraken van een spandoek is levensgevaarlijk als deze op de weg valt; – Stook geen vuurtjes, het leidt weggebruikers af en de rook kan het zicht ernstig belemmeren.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Ieder jaar weer balen dat Assen zo dicht bij Zwolle ligt. Die bijzondere tocht naar huis (op de motor) duurt gewoon tekort!:)


    ⚠️ Meld

  2. Ook hier een zwaaier hoor. 🙂

    En ook het helpen van motorrijders die gestrand zijn. Circuleert een mooi verhaal over op internet, maar zo werkt het dus ook gewoon.


    ⚠️ Meld

Reageer