Zwolle zoekt leisure-ondernemers Wijthmenerplas

Zwolle – Wie een goed, plan heeft voor outdoor- en healthactiviteiten aan de Wijthmenerplas bij Zwolle kan zich melden. De Overijsselse hoofdstad begint gesprekken met (potentiële) ondernemers die bij de recreatieplas een leisureconcept willen ontwikkelen. Gezocht wordt naar een onderscheidend concept, waarbij (op termijn) doorgroei mogelijk is.

Al enige tijd werkt Zwolle aan de verdere ontwikkeling van de Wijthmenerplas. Het is een van de belangrijkste recreatieplassen van de gemeente, en een leisurevoorziening past uitstekend bij de locatie. Inzet bij het leisureconcept is om te beginnen met een compacte bedrijfsvoering die toegesneden is op het aanbieden van activiteiten – eventueel al met beperkte bebouwing – om een gezonde financiële start mogelijk te maken.

In de Ontwikkelvisie voor de Wijthmenerplas is aangegeven dat voor de lange(re) termijn groei mogelijk is tot een concept met een regionale uitstraling. Wethouder René de Heer ziet goede kansen voor vrijetijdsactiviteiten rond de plas. “Zwolle doet het uitstekend op veel lijstjes, bijvoorbeeld als het gaat om de kracht van de economie in dit deel van het land. Waar we als regionale spil van een grote regio nog kansen zien is op het gebied van leisure, Daar zetten we als gemeente dan ook graag op in. Met maatwerk. Rond de Wijthmenerplas, een geliefde plek voor veel mensen uit Zwolle en de regio, zijn nog volop kansen. We gaan dan ook graag in gesprek met ondernemers die een goed plan hebben voor outdoor- en healthinitiatieven bij de Wijthmenerplas.”

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden rond de Wijthmenerplas kunnen terecht op de website van de gemeente Zwolle: www.zwolle.nl/leisure. Op dinsdag 2 juli is er voor omwonenden en andere belanghebbenden een inloopbijeenkomst in Wijthmen over het onderwerp.

Artikel delen:

Reageer