App om jongeren te interesseren voor techniek

Zwolle – Om jongeren tussen de 12 en 15 jaar te interesseren voor de techniek hebben studenten van Windesheim en Cibap de ‘Techniekroute’ app ontwikkeld. In deze app maken jongeren aan de hand van mini-games bij technische bedrijven uit de regio Zwolle kennis met de techniek sector. Maandag 24 juni presenteren de studenten de app aan het publiek. Maandagochtend 10.00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom in het T-gebouw op de Campus van Windesheim om de presentatie bij te wonen. De presentatie duurt ongeveer een uur en vindt plaats in lokaal T0.33.

Door het spelen van de game maken jongeren op een speelse en educatieve manier kennis met de technische branche. Ze leren bedrijven uit de regio kennen en ontdekken welke kansen een technische opleiding biedt. Mede-ontwikkelaar Harm Jan, student Informatica bij Windesheim, vertelt: “In de app run je een fictief bedrijf. Je neemt mensen aan, geeft leiding en zorgt dat iedereen loon ontvangt. Daarnaast word je uitgedaagd om zoveel mogelijk te automatiseren. Maar pas op! Geef je teveel uit, dan gaat je bedrijf failliet. Dat is te verhelpen door geld te verdienen met mini-games bij en over andere bedrijven uit de regio. Door deze laagdrempelige mini-games maken jongeren spelenderwijs kennis met het vak en de sector.”

De ‘Techniekroute’ app is nu nog een pilot en wordt in het nieuwe schooljaar verder uitgebouwd. Het is de bedoeling dat de app een echte route wordt langs meerdere bedrijven uit de regio Zwolle en hiervoor worden bedrijven gezocht. Marijn Molema, lid van het lectoraat Area Development van Windesheim en vanuit die rol betrokken bij dit project: “We zijn op zoek naar ondernemers die hun deuren willen openen voor het jonge, digitale publiek en willen meehelpen om meer jongeren te interesseren voor de techniek sector. Op dit moment is Axxion Industries bv al aangehaakt en verwerkt in de app”, aldus Marijn.
Artikel delen:

Reageer