Winnaars Rabo Jong Talent op Stadsfestival

Zwolle – Rabobank IJsseldelta heeft zich verbonden aan het Stadsfestival met het Rabo Jong Talent Programma. Dit programma zorgt voor een steuntje in de rug bij jonge talentvolle makers van kunst en cultuur uit onze regio. Bovendien draagt dit bij aan de ontwikkeling van een professionele carrière in de cultuurwereld.

Afgelopen woensdag mochten negen gezelschappen hun project te presenteren tijdens een heuse “Rabo Pitch & Show”. De jury wees drie winnaars aan die onder de vlag van het Rabo Jong Talent Programma deel mogen nemen aan de tweede editie van het Stadsfestival in september. Op woensdag 19 juni was de vestiging aan de Willemskade gevuld met jong kunst en cultuur talent. Onder leiding van Willem Gunneman kregen negen gezelschappen tijdens een “Pitch & Show” precies drie minuten de tijd om hun project aan de jury, medewerkers van Rabobank IJsseldelta en de winnaar van de afgelopen editie, te presenteren. De inzet was een optreden in het Rabo Jong Talent Programma dat tijdens het Stadsfestival, dat van 4 t/m 8 september plaats vindt in en om de stadsgrachten van Zwolle, te zien zal zijn.

Punten waar de jury op lette was of het project boeit, voor een breed publiek toegankelijk is en of het binnen de kaders van het Stadsfestival past. Nadat de negen projecten waren gepresenteerd, had de jury de zware taak om drie winnaars aan te wijzen. Uiteindelijk waren Silas Neumann met “Iphigeneia / Medea Redux”, Grupo Revolver met “In ‘t Russisch” en Arjan Brandsma/Woelmuis met “De Er Vaar Route” de gelukkigen. Naast de kans om op te treden tijdens het Stadsfestival krijgen de winnaars een bijdrage aan hun project van €2.500 euro. Meer informatie over het Rabo Jong Talent Programma van Rabobank IJsseldelta volgt op www.rabobank.nl/ijsseldelta of op www.stadsfestival.nl
Artikel delen:

Reageer