Nieuwe cursusgids HOVO is uit

De nieuwe cursusgids 2007- 2008 van HOVO Windesheim, het Hoger Onderwijs Voor Ouderen, is uit. Het uitgebreide aanbod van ruim 55 cursussen is bestemd voor 50-plussers. Daarbij gaat het om cursussen en lezingen op het gebied van geschiedenis, filosofie, kunst en cultuur, literatuur, muziek, religie, psychologie, taalkunde, sterrenkunde en schrijven. Voorlichtingsbijeenkomsten over het cursusaanbod staan gepland in de eerste week van september.

De HOVO-cursussen starten per oktober 2007. Naast Windesheim in Zwolle, zijn er ook lesmogelijkheden in Kampen, Utrecht en nieuw dit jaar: Hardenberg. Alle cursussen zijn overdag, één dagdeel per week. Een cursus duurt vijf tot tien weken. Voor deelname is geen specifieke vooropleiding vereist, interesse in het betreffende onderwerp is voldoende. De HOVO-cursusgids biedt voor elk wat wils. Naast successen van vorige jaren is het aanbod uitgebreid. Nieuw dit jaar zijn onder meer de cursussen over Levinas, Franse verfilmde literatuur, Christendom en gnostiek (Judasevangelie), Duitsland in de 19e en 20e eeuw, gedichten, de componisten Mahler en Strauss, en lezingencycli over Grote Vrouwen in cultuur en wetenschap.

De cursusgids is gratis. Deze is verkrijgbaar bij het Windesheim Informatiecentrum,  tel. 038-4699699, of per e-mail, HOVO@windesheim.nl.

De voorlichtingsbijeenkomsten zijn op: 1 september in Hardenberg (9.30-13.00 uur), 4 september in Utrecht (9.30 – 12.00 uur), en 6 september in Zwolle (14.30 – 16.30 uur).

 

Artikel delen:

Reageer