Grote oefening van hulpverleners in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 19 en donderdag 20 juni hielden politie, brandweer en ambulance een grote hulpverleningsoefening waarbij werd gekeken naar de onderlinge samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten. De oefening was uitgezet bij de overslagkraan in de Katwolderhaven en trok veel bekijks van voorbijgangers.

21-06-2013_hulpverleningsoefening01.jpg 

Het scenario van deze avond was gebaseerd op illegale straatraces waarbij er een achtervolging is ontstaan met drie auto’s die de straten van Zwolle als racecircuit gebruikten. Tijdens de achtervolging zijn de auto’s die met hoge snelheid over de Rieteweg  raceten in de bocht de macht over het stuur verloren waarbij één van de auto’s te water raakte, hierdoor zijn drie personen uit de auto geslingerd en zijn kopje onder gegaan, de bestuurder kon nog op eigen kracht uit de auto komen. De andere twee auto’s botsten in volle vaart tegen een zware metalen wagen en de inzittende raakten daarbij bekneld en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. De politieagenten die achter de gecrashte auto’s aanzat probeerde eerste hulp te verlenen maar konden de slachtoffers niet bereiken, de persoon die nog in het water lag gaf geen gehoor aan de agenten om het water uit te komen omdat hij eiste dat eerst de inzittenden van de te water geraakte auto werden geholpen.

21-06-2013_hulpverleningsoefening05.jpg

De brandweer kwam ter plaatse met één blusvoertuig maar dit bleek al snel niet genoeg te zijn en zijn er nog eens twee blusvoertuigen, duikteam, een voertuig met extra redgereedschap en een officier van dienst opgeroepen naar het ongeval. De ambulancedienst is ook opgeroepen om de gewonden naar een ziekenhuis te vervoeren. De persoon die in het water lag gaf ook naar de brandweerlieden geen gehoor om het water uit te komen waarna er een duiker van de brandweer het water in is gegaan en heeft de tegenspartelende persoon uit het water gehaald. Toen de man uit het water was gehaald kon de brandweer beginnen met het zoeken naar de vermisten. Op de kade was de brandweer ondertussen volop aan het werk om de slachtoffers uit de wrakken te halen. De politie had tijdens de inzet haar handen vol aan een groepje jonge lui die de boel kwamen verstoren en na veel waarschuwingen zijn aangehouden.

21-06-2013_hulpverleningsoefening02.jpg

 21-06-2013_hulpverleningsoefening03.jpg

 

20-06-2013_korps_oefening_13-2.jpg

20-06-2013_korps_oefening_11-2.jpg

 

20-06-2013_korps_oefening_10-2.jpg

20-06-2013_korps_oefening_14-2.jpg

20-06-2013_korps_oefening_12-2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.