PEC Zwolle mikt op Zweeds international

Zwolle – PEC Zwolle heeft op jacht naar een nieuwe spits de 23- jarige Zweeds international Rasmus Jönsson  op de korrel. De 1,92 meter lange blonde spits, die het bezit is van bundesligaclub Vfl Wolfsburg en daar niet aan spelen toekomt, moet aanvaller Denni Avdic doen vergeten.

De vergelijking met Avdic gaat wel een beetje op. Beiden waren meerdere malen actief voor vertegenwoordigende elftallen van Zweden. Jönsson speelde in 2011 twee interlands voor het ‘grote’ Zweden, en kwam net als Avdic 23 keer uit voor Zweden U21. Zijn laatste interland speelde de spits half oktober 2012 tegen Italië U21. Jönsson werd in 2011 voor goed 3 miljoen euro en met een 4- jarig contract door Wolfsburg overgenomen van Helsingborgs IF. Een miljoen meer dan de transfer destijds van Avdic van Bröndby IF naar Werder Bremen. De marktwaarde van Jönsson is dus nogal hoger dan Avdic, destijds door trainer Art Langeler betiteld als een spits van de buitencategorie. Jönsson werd eind januari 2013 door Wolfsburg verhuurd aan FSV Frankfurt (de huidige club van de Nederlander John Verhoek) waar hij door een scheenbeenblessure maar twee duels speelde in de tweede Bundesliga. Voor zowel Wolfsburg (17 wedstrijden) als Frankfurt kwam de spits niet tot scoren.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Een tweede Avdic dus, nog niets wezenlijks gepresteerd. En de laatste 2 jaar NUL doelpunten >:( Kom met iets beters a.u.b.


  ⚠️ Meld

 2. Een miljoen klinkt niet veel, maar zijn toch 20 jaarsalarissen!! Ik krijg overigens geen positief beeld van deze dure spits.


  ⚠️ Meld

 3. ericht door jenebij, op 21 juni 2013 om 09:33
  Een tweede Avdic dus, nog niets wezenlijks gepresteerd. En de laatste 2 jaar NUL doelpunten smilies/angry.gif Kom met iets beters a.u.b.

  Zoals?

  En uiteraard voor een redelijke prijs met doelpunten garantie van minimaal 15 stuks.  ⚠️ Meld

Reageer