Zwem4Daagse Zwolle afgelast

Zwolle – Ondanks de hitte van afgelopen dagen heeft de organisatie van de zwem4daagse moeten besluiten de zwem4daagse in het Openluchtbad Zwolle af te gelasten. Helaas is het verwarmingssysteem op zonne-energie, zoals tijdens de renovatie aangeschaft niet in staat gebleken om het water tot een aangename temperatuur te verwarmen. 

Bij verwarmen met gaskachels zoals andere jaren mogelijk was, behoort na de renovatie helaas niet meer tot de mogelijkheden. Dit is voor de vereniging een punt van aandacht. Het ontbreken van zon de komende dagen en de reeds ingezette koudere temperaturen heeft de organisatie dit doen besluiten.
Artikel delen:
Reacties 9
 1. De gemeente Zwolle is inmiddels kampioen als het gaat om volmaakt foute investeringen (is verdere uitleg nog nodig of kent u de talloze voorbeelden ook?)  ⚠️ Meld

 2. ik denk dat de grootste fout bij de vereniging ligt, in 1991 werd er verteld dat ze het bad wel konden runnen zonder geld van de gemeente, ondertussen heeft de gemeente miljoenen er noodgedwongen ingestoken met als resultaat geen goed draaiend openluchtbad, fout renovatie enz. dit ligt niet aan de gemeente maar aan het bestuur van de vereniging, die denkt voor een dubbeltje (??0,10) op de eerste rang te zitten >:(>:(>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 3. even een paar flinke agregaten inzetten om het water te verwarmen of allemaal naar hasselt of kampen waar ze het openluchtbad wel goed voor mekaar hebben en wat met minder inwoners opgebracht moet worden


  ⚠️ Meld

 4. Welke Einstein heeft het bedacht om een openluchtzwembad te verwarmen met zonnepanelen als de natuur (de zon?!) daar onvoldoende in staat toe is? Geniaal.


  ⚠️ Meld

 5. Er worden diverse mogelijkheden onderzocht om de temperatuur van het water in het Zwolse Openluchtbad omhoog te krijgen.

  Dat meldt de gemeente Zwolle desgevraagd. Overigens biedt dat voor het lopende seizoen geen soelaas meer. De gemeente heeft met het bestuur van het zwembad afgesproken dit seizoen als een pilot te beschouwen.

  De nieuwe installatie op zonne-energie die de baden verwarmt blijkt niet te voldoen. Daardoor blijft de watertemperatuur te laag bij minder goed weer. Het bestuur zag zich genoodzaakt daarom de Zwemvierdaagse af te gelasten.

  Volgens de gemeente is het bijplaatsen van een cv-ketel ‘exploitatietechnisch niet wenselijk’. Wel wordt gekeken of het huidige verwarmingssysteem mogelijk nog uitgebreid kan worden. Ook laat het bestuur van het Openluchtbad onderzoeken of er in de omgeving warmteoverschot is dat gebruikt kan worden. Bij het koelen van gebouwen is vaak sprake van restwarmte die wellicht ingezet kan worden bij de verwarming van het bad. Ook het afdekken van de baden is een optie.

  Stentor


  ⚠️ Meld

 6. @basi oh ja ‘even’. Het is even (50x25x2x2) + (30x15x1x2) = 5000 + 900 = 5900m3 = ~6 miljoen liter water dat je moet verwarmen. Elke ml water die je 1 graden wil opwarmen kost 1 joule energie. Hier moet heb je dus al snel 20.000MJ energie nodig. Dat haal je niet zo even uit een generator.


  ⚠️ Meld

 7. Of iedereen gratis laten komen op 1 juli en om 19.00 uur allemaal tegelijk het bad in. Dan moet het toch vrij snel opwarmen. Niet stiekem plassen he. 😉


  ⚠️ Meld

Reageer