Creative Board voor cultureel Zwolle

Zwolle – Vrijdag, tijdens de Open Dag van de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat in Zwolle, vond de installatie plaats van de Creative Board. Deze installatie ging gepaard met de overhandiging en onthulling van een voor Zwolle heel bijzondere miniatuur aan wethouder Vedelaar die in samenwerking tussen het Polymer Science Park en de Creatieve Coöperatie tot stand is gekomen.

 

21-06-2013_greative_board-n.vedelaar_03.jpg 

Een miniatuur 3D print van het beeld van de glazen engel Michael dat ook op de Grote Markt staat….

 

De topsector Creatieve Industrie groeit. Niet alleen in Nederland, maar ook in deze regio. Dat geldt voor alle subsectoren die de creatieve topsector kenmerkt, zowel Kunsten, Media en Entertainment als de Creatieve Zakelijke Dienstverlening. Denk aan de lokale en regionale museale successen, de theaters, de cultuurwerkplaats R10 en de Creatieve Coöperatie en de succesvolle innovaties rondom vormgeving bij bijvoorbeeld Wehkamp.nl en andere creatieve ondernemingen. Het belang van de creatieve industrie werd toegelicht door Ed Kooijman. De leden van de Creative Board zijn niemand minder dan Gijsje van Honk (directie Theater Odeon/De Spiegel), Ralph Keuning (Directie Museum De Fundatie), Eefke Meijerink (Creatieve Coöperatie), Wim Fiselier (ArtEZ), Coby Zandbergen (Cibap), Dick Aukes ( Cultuurwerkplaats R10), Astrid Vrolijk (Bibliotheek) en Niek v.d. Sprong (Festivals).

 

21-06-2013_greative_board-n.vedelaar_01.jpg

 

21-06-2013_greative_board-n.vedelaar_04.jpg

 

21-06-2013_greative_board-n.vedelaar_02.jpg 

De Creative Board is een samenwerking van sleutelfiguren uit de creatieve industrie. In de Creative Board zal het inspireren, verbinden en borgen van essentiële onderdelen van de ontwikkeling van de topsector Creatieve Industrie centraal staan. In de Board nemen vertegenwoordigers van ondernemers en onderwijs zitting. Daaraan zal onderzoek zo snel mogelijk worden toegevoegd. De Board zal vanuit dezelfde gedachte als de Economic Board de deelnemers aan de Creatieve Industrie adviseren over het organiseren en realiseren van initiatieven. Daarmee is het een klankbord en stimulator, zodat deze sector voor de regio de uitstraling en het draagvlak krijgt, die daarbij hoort. De economische spin off van dit alles is vanzelfsprekend.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. was gisteren in Zwolle en op zoek naar de miniatuur van Aardsengel michael zoals op de foto, kan ik een kopen en hoe?  ⚠️ Meld

 2. Beste Fia,

  Dank voor je belangstelling. De miniatuur-engel is over een tijdje te koop bij museum de Fundatie, Waanders Broerekerk en in de webshop van de Creatieve Coöperatie Zwolle. Als ik het niet vergeet houd ik je hier op de hoogte als het zover is. Als het te lang duurt, mail me dan even.

  Groet,
  Paul van der Ham (iGlow Media/Creatieve Coöperatie Zwolle)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.