Triade 16e bij zware triathlon in Stein

Zwolle – Zaterdagmiddag stond de derde wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon op het programma: de sprint triathlon in Stein. Hoewel de afstanden maar kort waren, werd het een zware strijd. 

De 750 m zwemmen in de haven van Stein moest zonder wetsuit worden afgelegd. Samen met de hoge golfslag zorgde dat voor relatief grote verschillen. Ook het bochtige en glooiende fietsparcours van 25 km en het loopparcours met 4 keer een flinke kuitenbijter erin, zorgden ervoor dat iedereen diep moest gaan. Namens Vivera Triade kwam Peter van Grootheest in de middenmoot over de streep, in een tijd van 1 uur 10 minuten en 31 seconden (38e). Daarna volgden Johan Neevel en Sebastiaan van den Berg, met respectievelijk 1.13.16 en 1.14.16 uur op plek 56 en 58. Frank Eggink werd tijdens het fietsen verkeerd gestuurd en eindigde mede daardoor als 67e in een tijd van 1.22.19 uur. In het dagklassement leverde dit voor Triade een 16e plek op.

In de tussenstand na 3 wedstrijden blijven de Zwollenaren op de 17e plaats staan. De volgende wedstrijd van de Eredivisie Triathlon is op zaterdag 31 augustus, tijdens het NK Olympische Afstand in Veenendaal.
Gisteren werd ook de derde wedstrijd van de Eerste-divisie triathlon gehouden. De dames van FFWD Wheels Triade behaalden op de 1/3 triathlon van Oud Gastel een knappe podiumplek: 3e. Namens Triade kwam Anita Valen (in haar tweede triathlon) zelfs als 1e Eerste-divisie triatlete over de finish. De heren van Triade 2 eindigden als 27e.
Artikel delen:

Reageer