Vijftienjarige in hoofdmacht Blue Hawks

Zwolle – Thomas Barneveld heeft zondag op vijftienjarige leeftijd zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Blue Hawks. De Zwolse junior speelde met het honkbalteam wedstrijden tegen Arnhem Rhinos en Bedrocks 2.

Thomas begon op zesjarige leeftijd met honkballen bij Blue Hawks en doorliep hierna de volledige jeugdopleiding van de Zwolse club. Met het pupillenteam werd hij driemaal kampioen. Dit jaar maakte hij de overstap van de aspiranten naar het nieuwe juniorenteam. Zondag volgde ook zijn debuut voor het heren honkbalteam. Thomas is daarmee de eerste jeugdspeler die zijn debuut maakt voor het eerste honkbalteam sinds Jens dat een jaar geleden deed in Emmen tegen Bedrocks 2.

Nederlands kampioenschap

Thomas begon de eerste wedstrijd tegen koploper Arnhem Rhinos op het tweede honk. Hij mocht in de verloren wedstrijd bovendien twee innings pitchen. In de tweede wedstrijd, die met ruime cijfers werd gewonnen van directe concurrent Bedrocks 2, nam Thomas plaats op de positie van korte stop. Hij kwam dit duel tot twee hits en twee binnengeslagen en twee gescoorde punten.

Vorig weekeinde nam Thomas al met de selectie van Noord-Nederland deel aan het Nederlands kampioenschap Little League. Het was de derde keer dat hij voor dit NK geselecteerd was. In zijn eerste jaar leverde hem dat bovendien de prijs op voor Rookie of the Year.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.