Grote Dubbelgreepavond in Oosterkerk

Zwolle – Op zaterdag 29 juni kunt u genieten van een Russisch getinte muzikale avond u aangeboden door leerlingen van Docentencollectief Dubbelgreep. Het thema is gekozen vanwege het Nederland-Ruslandjaar. Het concert begint om 19:30 uur en wordt gehouden in de Oosterkerk (ingang: Koewegje 2).

 

Sprookjes, mythen, sagen, legendes… Eeuwenlang zijn verhalen een inspiratiebron voor componisten. Vanavond krijgen we er een aantal voor de kiezen, meest Russisch. Bijzonder aan deze slotavond is de samenwerking met de Talentstroom van Stichting De Verhalenboot: Laura Rozenkamp (13jr) neemt  na de pauze de rol van verteller op zich tijdens de uitvoering van Prokofiev’s ‘Peter en de Wolf’. Voor de pauze kunt u luisteren naar ensembles in verschillende samenstellingen die werken uitvoeren van oa  Rimsky Korsakov, Grieg en Tchaikovsky. U zult veel verschillende instrumenten  horen waaronder diverse strijkinstrumenten, gitaar, piano, accordeon, klarinet en hobo.

Prokofiev’s Peter en de Wolf (première 1936) is in opdracht geschreven voor een jeugdtheater in Moskou, als voorstelling speciaal voor kinderen. Nog steeds laat dit sprookje op muziek de kinderen van tegenwoordig kennis maken met klassieke muziek, de verschillende klankkleuren van de instrumenten, en hoe je in de muziek het verhaal kunt horen. 

Kaarten voor het concert kosten in de voorverkoop 6 euro (aan de zaal 8 euro) en zijn te bestellen via info@dubbelgreep.nl. Kinderen tot 12 jaar en Dubbelgreepleerlingen mogen gratis naar binnen.

Dubbelgreep is ruim twintig jaar actief in Zwolle. Het muziekonderwijs bestaat uit individuele lessen, maar er wordt regelmatig samengespeeld. Dubbelgreep biedt kwalitatief goed muziekonderwijs voor volwassenen en kinderen, zowel instrumentale lessen, als zanglessen zijn mogelijk. Instromen kan gedurende het gehele jaar, al dan niet na een (gratis) kennismakingsles. Meer informatie: www.dubbelgreep.nl of tel. 038 2302084.

Artikel delen: