Nieuwe tegenstanders voor VV Berkum

Zwolle – Zoals in de voorgaande jaren speelt het eerste van VV Berkum ook in het seizoen 2013-2014 weer in de Hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal. Vergeleken met de vorige jaargang zijn er overigens heel wat nieuwkomers in die competitie. 

Zo is AZSV uit Aalten, dat kampioen werd in de 1e Klasse D, het komende jaar één van de tegenstanders en hetzelfde geldt voor Drachtster Boys dat kampioen werd in de noordelijke 1e Klasse E en dus na een afwezigheid van slechts een jaar weer terugkeert in de Hoofdklasse C. DETO Twenterand en SC Genemuiden komen in C na hun degradatie uit de Topklasse, terwijl Go-Ahead Kampen via de nacompetitie promotie naar de Hoofdklasse afdwong. CSV Apeldoorn, vorig jaar actief in de Hoofdklasse A, is op eigen verzoek teruggekeerd in C. Van de tegenstanders van het afgelopen seizoen zijn DVS ’33 Ermelo en Sparta Nijkerk overgeheveld naar de Hoofdklasse A. Ook ‘verdween’ ONS Sneek uit de Hoofdklasse C doordat de Friezen na hun kampioenschap zijn gepromoveerd naar de Topklasse.

Verder degradeerden Nunspeet en NSC rechtstreeks naar de 1e klasse, terwijl HZVV via de nacompetitie uit de Hoofdklasse C is getuimeld. De Hoofdklasse C bestaat in het seizoen 2013-2014 uit de volgende ploegen: ACV, AZSV, Berkum, CSV Apeldoorn, DETO, Drachtster Boys, Flevo Boys, Go-Ahead Kampen, Harkemase Boys, SC Genemuiden, Staphorst, SVZW, VVOG en WHC. De KNVB maakt het wedstrijdprogramma in een later stadium bekend. De eerste competitiewedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 7 september.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hup zwart wit, club van het pitoreske tuindorp.
    Ik vernam dat Henk Schroten dit jaar als mascotte zal fungeren.


    ⚠️ Meld

Reageer