Lancering ‘Iedereen Doet Mee!’

Zwolle – Op midzomerdag vrijdag 21 juni vond het tweede Wezo Zomer Symposium plaats. Ondernemers uit de regio Zwolle verkenden tijdens het symposium hun mogelijkheden met de aanstaande Participatiewet en het Sociaal Akkoord. Dat alles in de buitenlucht, op de groene Wezo-locatie Herfte.


compilatiefoto_lancering_idm.jpg 

Tijdens dit symposium werd de nieuwe Stichting ‘Iedereen Doet Mee!’ gelanceerd. Deze is opgericht op initiatief van Wezo samen met een groep enthousiaste en betrokken ondernemers uit de regio zoals Hans Paul Visscher van Wecovi, René Drost en Chert Hento van Bureau HTM, Marcel van Amen van Ewepo en Ward Verkuylen van Wezo. Jacco Vonhof van Novon is ambassadeur van de nieuwe stichting.

‘Iedereen Doet Mee!’ ontwikkelt een fonds waarmee jaarlijks 12 tot 15 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam worden geplaatst, om te beginnen bij maatschappelijke werkgevers als kringloopwinkels, welzijnsstichtingen, zorgboerderijen etc. Zij garandeert een financiering van de plaatsing en bemiddelt een groot deel van de loonkosten. Dit alles onder voorwaarde dat de ontvangende organisatie een passend deel van de loonkosten voor haar rekening neemt. Wezo verzorgt de werving, plaatsing en begeleiding van de werknemers.Tijdens het symposium introduceerde voorzitter Hans Paul Visscher ‘Iedereen Doet Mee!’ met een bijzondere act touwtje springen. Als eerste sprong Lianne Booijink in van het Ronald McDonald Huis Zwolle. Zij start deze week als eerste maatschappelijk ondernemer met steun van ‘Iedereen Doet Mee!’  Daarmee realiseert zij fietsonderhoud, schoonmaak en groenbemesting tegen aanvaardbare kosten én met inzet van medewerkers met een arbeidsbeperking. 


Maatschappelijke organisaties in de regio Zwolle die extra menskracht goed kunnen gebruiken, maar hiervoor niet de benodigde financiële middelen hebben kunnen contact opnemen via de mail info@iedereendoetmee.nl. Dit geldt ook voor bedrijven die graag (financieel) meehelpen om een plaatsing mogelijk te maken en zo aantoonbaar Social Return* realiseren.

*Social return = het maken van afspraken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werkervaring te helpenLancering ‘Iedereen Doet Mee!’


Artikel delen:
Reactie 1
  1. Erg mooi initiatief, vooral ook voor jongeren die wel arbeidspotentieel maar nog weinig ervaring hebben. Denk dat het zeker de moeite waard is wanneer we elkaar gaan treffen.

    Met vriendelijke groet,

    Wouter Bos
    Trajectbegeleider de Twijn


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.