SWZ bouwt Muziekwijk af

Zwolle – Begin dit jaar is er gestart met de bouw van de voorlopig laatste koopwoningen in de Muziekwijk. Ondanks dat er op dat moment slechts een beperkt aantal woningen verkocht was, en SWZ daarmee een risico liep, gaf SWZ prioriteit aan de afbouw van de Muziekwijk. Inmiddels zijn meer dan de helft van de woningen verkocht, een prima score in de huidige koopmarkt.

artist_impression_koopwoningen_muziekwijk.jpg

‘Juist de laatste weken merken we dat de verkoop aantrekt en dat serieuze belangstellenden een kijkje komen nemen’, aldus Erik van der Linden, projectmanager bij SWZ. De bouw vordert gestaag en bij de eerste woningen zijn de steigers inmiddels verwijderd en wordt de binnenafwerking afgerond. Daarmee kunnen belangstellenden in praktijk ervaren hoe de woningen uitgevoerd worden. ‘Waar we merken dat bij andere nieuwbouwprojecten de bouw steeds uitgesteld wordt omdat er nog niet voldoende verkocht is, is bij dit project zeker dat er vanaf eind augustus opgeleverd gaat worden’, laat Erik nog weten. Zaterdag 29 juni organiseert SWZ een Open Huis (11.00 – 15.00 uur) waarbij één woning in het project ingericht is als modelwoning.

Binnen het project is er nog keuze in verschillende type woningen met variatie in de afmetingen en ligging van de woningen. Een aantal woningen is zelfs zo ruim dat ook werken aan huis een prima optie is. De Muziekwijk staat bekend om zijn frisse architectuur, maar veel bepalender is de prima locatie: dicht bij de binnenstad, voorzieningen, het groen langs het Zwarte Water en de op- en afrit van de snelweg. En wanneer bewoners deelnemen aan het project JouwEnergieMoment krijgen ze ook nog eens gratis zonnepanelen.
 
Tijdens het Open Huis zijn een hypotheekadviseur en interieurspecialiste aanwezig en om de ouders een rustig kijkmoment te geven zorgt een activiteitenbegeleidster voor de kinderen. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Met dit koopproject komt er voorlopig een eind aan de bouwwerkzaamheden in de Muziekwijk. Het naastgelegen project Mens en Milieuvriendelijk Wonen (MMWT) en de laatste 30 sociale huurwoningen van SWZ worden na de bouwvak afgerond. Van beide projecten zijn alle woningen verkocht en verhuurd en ontwikkelaar en verhuurder SWZ kijkt nu al tevreden naar het behaalde resultaat. Meer informatie over de laatste koopwoningen in de Muziekwijk: muziekwijkzwolle.nl/fase3.
Artikel delen: