D66 voorman Hans de vries stopt

Zwolle – Na ruim acht jaar politiek stopt Hans de Vries na de komende verkiezingen als raadslid voor D66 Zwolle. Via schaduwfractie en burgerlid is hij sinds de verkiezingen van 2010 fractievoorzitter. Al voor de laatste verkiezingen gaf hij aan slechts één periode in de raad werkzaam te willen zijn. 

Zijn ambitie was: D66 terug te brengen op de Zwolse politieke kaart. En dat is volgens hem gelukt. Hij heeft dan ook veel vertrouwen in een mogelijke opvolger. "De fractie staat en er is veel kennis, kunde en ervaring inmiddels in de fractie" volgens Hans. "Het is een fantastische en eervolle functie om fractievoorzitter te zijn, maar nu wil ik me weer met andere zaken bezig houden". De leden van D66 kiezen na de zomervakantie een nieuwe lijsttrekker.
Artikel delen:
Reacties 8
 1. We kunnen beter gaan vermelden wie er nog blijft in de raad,hoor niets anders dan vertrekkende raadsleden en nu ook al wethouder.Terwijl er toch een moeilijke periode aan komt.


  Maak melding

 2. Wichert de vertrekkende gasten hebben al lang wat anders via achterdeurtjes gecreeerd denk ik .De kruiwagens die hun elders binnen lozen staan al klaar misschien ten koste van anderen  Maak melding

 3. Deze jongens gaan heus geen krantenwijkje lopen als ze geen baantje kunnen krijgen dat ze bevalt. Meestal via ‘vrindjes’ al een baan in het vooruitzicht.


  Maak melding

 4. Het is niet gepast zo te reageren .Er zijn raadsleden die ermee moeten stoppen omdat ze hun termijn hebben volbracht ,statuten en reglement en van de partij .anderen omdat ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt waarop ze het rustiger aan willen doen .en ook wel wat leden die er gewoon niet geschikt voor zijn .Vrijheid blijheid wat dat aangaat.ALS je het goed doet gaat er best tijd inzitten en zou je eigenlijk een baan van vier dagen in de week erbij moeten hebben .


  Maak melding

 5. Pieters, Tsja en jana kletsen uit hun nek. Een raadslid is een bijbaan. De meeste raadsleden hebben daarnaast een baan die ze als hoofdfunctie vervullen. Volgens Linkedin is deze meneer manager bij Achmea.


  Maak melding

 6. Hans is een collega van mij met een meer dan full time baan. Ik heb respect voor het feit dat hij daarnaast ook nog 3 jaar fractievoorzitter was.


  Maak melding

Reageer