Wethouder Dannenberg verlaat de politiek

Zwolle – Wethouder Erik Dannenberg (48 jaar, CDA) heeft besloten na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 niet terug te keren in de Zwolse politiek. ‘’Ik heb me met veel plezier, hart en ziel voor de gemeente en al haar inwoners ingezet, maar na negen jaar is de tijd rijp voor een andere functie. Ook wil ik meer tijd hebben voor mijn familie en vrienden. De komende maanden ga ik me, naast mijn wethouderschap, actief oriënteren op een volgende stap in mijn loopbaan.”

 

16-05-2013_energiebus_start_in_berkum-erik_dannenberg_04.jpg

Archieffoto Weblog Zwolle 

 

Erik Dannenberg is sinds 2005 wethouder in de gemeente Zwolle. Zijn portefeuille beslaat deze collegeperiode onder andere gezondheidsbeleid, WMO, volkshuisvesting, duurzaamheid en milieu. Naast zijn werkzaamheden in Zwolle is Dannenberg voorzitter van de VNG-commissie Gezondheid en Welzijn en de VNG subcommissie Jeugdzorg. Als voormalig directeur van het Leger des Heils heeft de zorg voor en ondersteuning van kwetsbaren in de samenleving zijn speciale aandacht.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Jammer dat hij stopt. Een zeer goede wethouder met veel inhoudelijke kennis van zaken. Wel begrijpelijk dat je op een gegeven moment ook iets anders wilt doen. Toch wel jammer hoor.

  Meneer Danneberg, het is welliswaar nog niet zover, maar toch: bedankt! En veel succes en plezier in uw volgende baan!


  ⚠️ Meld

 2. Mensen, het is echt jammer dat dit politieke zwaargewicht de lokale politiek zal verlaten. Wij zullen zijn altijd zeer goed onderbouwde standpunten en uiteenzettingen gaan missen. Woorden schieten tekort om deze bevlogen politicus te loven voor wat hij heeft betekend voor Zwolle. Ik Hoop van ganser harte dat er een politiek leider opstaat om zijn plaats in te nemen. Mischien iets voor de enigszins gematigde socialist Heer Lucht van de LWL


  ⚠️ Meld

 3. Wat een nieuws. Jammer dat meneer Dannenberg gaat vertrekken. Hij is een van de weinige politici die gemeende persoonlijke aandacht geeft.


  ⚠️ Meld

 4. Jammer een wethouder met kennis en dichtbij de burger en altijd in om problemen op te lossen.
  Wel heel begrijpelijk een baan die veel van je verlangt en waar een werkweek van 40 uur niet bestaat.
  Het duurt nog even maar succes met het vinden van een nieuwe uitdaging.


  ⚠️ Meld

 5. Na 9 jaar inzet voor de publieke zaak, kan ik me voorstellen dat deze wethouder een wending wil geven aan zijn loopbaan. Bovenstaande lovende reacties zullen hem goed doen.
  Het verbaast (en verrast me in positieve zin) mij dat het w-woord nog niet is gevallen.;)


  ⚠️ Meld

 6. De op één na best geklede man van Zwolle, mijn persoonlijke vrind de altijd goedgemutste H.J., wenst de heer Dannenberg ook het beste en wil hem graag danken voor de vruchtbare samenwerking in de afgelopen jaren.

 7. Deze wethouder heb ik veelvuldig openings zien verrichten en hij heeft daarbij de nodige wijntjes en champagnes achterover geslagen.Zal hij nu gaan afkicken van de drank of heeft hij via zijn huidige baan een kruiwagentje gevonden die hem hogerop brengt .Menigeen zal er een moord voor doen om zo,n baan te krijgen in crisistijd


  ⚠️ Meld

 8. Kom op zeg pieters, doe niet zo kinderachtig. Je ziet wat je wilt zien. Ik heb een positieve indruk van dannenberg. Ik hoop dat hij een leuke nieuwe uitdaging tegemoet kan zien.


  ⚠️ Meld

 9. Dit is de wethouder die in maart nog verguisd werd en door de raad op het matje werd geroepen voor foute toelichting op het het veel te dure tabletproject. Zijn nietszeggende acrobatische taalgebruik en de steun van zijn fractie voorkwam dat hij niet naar huis werd gestuurd. Nu is iedereen vol lof. Bijzonder.


  ⚠️ Meld

 10. Niets bijzonders aan. Het is heel menselijk om positief over iemand te zijn, ondanks dat je het misschien niet altijd met hem eens bent.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.