Politie met tablet de wijk in

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle heeft maandagavond een motie van de SP aangenomen met de vraag om met de politie IJsselland in overleg te gaan met als doel het inzetten van tablet door wijkagenten om burgers te faciliteren in het ter plekke digitaal doen van aangifte.

De politie IJsselland heeft onlangds de beschikking gekregen over een aantal tablet met daarop de applicatie ‘aangifte op locatie’ waarmee een aangifte direct bij mensen thuis opgenomen kan worden. De SP constateerde dat de tablets momenteel niet gebruikt worden om wijkagenten te faciliteren in die nieuwe manier van aangifte doen. De politieke partij vindt dat een goed aangiftebereidheid bij burgers noodzakelijk is, en dat die bereidheid in sommige Zwolse wijken verbeterd kan worden. De wijkagenten zijn door hun contacten in de wijk vaak een laagdrempelig aanspreekpunt. De motie werd met algemene stemmen aangenomen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Volgens mij neemt de wijkagent amper een aangifte op. Meer de normale straatdiender die langs komt voor een aangifte. Lopen ze zo te klungelen met een klein boekje. Echt van deze tijd 😉


  ⚠️ Meld

 2. Ik zie hem ook nooit maar ik begrijp dat als je hem nodig hebt dan zit hij in het wijkgebouw of bij bewoners koffie te drinken.Er zijn al klachten geweest over parkeren en vuurkorven in de straat maar daar doet hij niets mee.


  ⚠️ Meld

 3. Precies HansV hoe ziet die eruit woon al jaren in Zwolle zuid maar zie nooit een wijkagent.Zag voor tijden geleden bij de Pol wijkgebouw wel eens een agent die daar op de motor kwam buiten op de bank een peukje roken met de leden van het bestuur daar.Verder zie ik zelden blauw op straat hier terwijl dat eigenlijk vaker moet gebeuren


  ⚠️ Meld

 4. @kamperpoorter In de Kamperpoort hebben we sinds 1 mei een andere wijkagent. In de laatste Kamperpoorter stond een artikeltje over/van hem.
  Ik ben hem al een keer tegen gekomen toen hij door de wijk liep. Ik lees dat hij sowieso op woensdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur in het wijkcentrum is.
  Weet je zeker dat die klachten over vuurkorven en parkeren hem ook bereikt hebben?


  ⚠️ Meld

 5. ‘Goedkoop’ scoren bij de SP: kosten tablet inclusief alles zijn voor de politie en ze hebben nu bedongen dat er overlegd gaat worden of de wijkagenten met de tablet aan de deur komen voor het ophalen van aangiftes…
  Natuurlijk moet de politie de dure tablet niet op het bureau laten liggen, maar als men beseft hoe hoog de kosten van meerdere dure-hotemetoten-vergaderingen zijn voor alleen maar het uitspreken van ‘intenties’…
  En als men beseft wat (terecht) het hoge salaris van een wijkagent is… (die voor heel andere zaken aangesteld is). Dan vind ik het een megadure oplossing! Daar zijn, met alle respect, goedkopere en beter krachten voor in dienst bij de politie!!!

  Maar geld heeft geen prijs bij de SP… DUUR scoren dus!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.